Fællesskaber skaber succes

Fællesskaber skaber succes

I en tid, hvor arbejdslivet konstant udvikler sig, bliver det stadig mere klart, at nøglen til succes på fremtidens arbejdsplads blandt andet ligger i opbygningen og styrkelsen af fællesskabsånden. Sociale og faglige fællesskaber spiller en afgørende rolle. Ikke kun for trivsel, men også for vidensdeling, samarbejde og den overordnede succes for jeres organisation.

Undersøgelser fra både Harvard Business Review og Gallup, viser at medarbejdere, der føler en stærk forbindelse til deres kolleger og organisationen som helhed, er mere tilbøjelige til at være engagerede og dedikerede i deres arbejde. Og de positive sociale forbindelser på arbejdspladsen har flere fordele. For eksempel bliver medarbejderne sjældnere syge, de lærer hurtigere, husker i længere tid og performer generelt bedre.

Desuden fremhæver forskning fra University of Queensland og Stanford University vigtigheden af sociale fællesskaber for mental sundhed og trivsel på arbejdspladsen. Et stærkt fællesskab skaber et miljø, hvor medarbejdere føler sig set, hørt og understøttet. Dette er med til at reducere stressniveauet og øger den generelle arbejdsglæde.

Endelig har undersøgelser fra både Cornell University og Oxford University, påvist en stærk sammenhæng mellem etableringen af fællesskaber og organisations succes. Organisationer, der investerer i at opbygge en fællesskabsorienteret kultur, oplever ofte højere grad af innovation, lavere personaleomsætning og bedre økonomiske resultater på lang sigt.

FÆLLESSKABER er temaet for den anden af fire sessioner på vores Arbejdsglæde Live! 2024 konference. Her kan du bl.a. opleve fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, som holder oplægget: “Når fællesskab, lederskab og følgeskab smelter sammen.”

Anne Skare Nielsen: Når fællesskab, lederskab og følgeskab smelter sammen - oplev hende på Arbejdsglæde Live! 2024 konferencen
Anne Skare Nielsen: Når fællesskab, lederskab og følgeskab smelter sammen - oplev hende på Arbejdsglæde Live! 2024 konferencen

Oplev Anne Skare Nielsen på Arbejdsglæde Live! 2024

I fremtiden er der ingen, der får succes alene! Og hvis de gjorde det, ville det ikke være sjovt. Så hvordan ser det egentlig ud, når fællesskab, lederskab og følgeskab smelter sammen? Når der er sunde arbejdsrelaterede relationer – både faglige og sociale. Når vi går på opdagelse i, hvad vi har til fælles på tværs af generationer? Og produktivitet ikke længere er formålet, men en afledt effekt at trivsel.

Anne Skare tænder for fremtidslommelygten og viser os billeder af, hvordan et optimalt fremtidigt arbejdsliv med forpligtende fællesskaber kunne komme til at se ud. Og så giver hun konkrete tips til hvad du skal starte med, nemlig buddy-building og communyteams. Skab det fællesskab, der kan løse alle problemer og kun bliver stærkere undervejs!

De øvrige sessioner på konferencen har også nogle super spændende emner, de vil omhandle: Strategisk Arbejdsglæde, Medledelse samt Fremtidens Arbejdsplads. Du finder et link til hele programmet nedenfor :o)

Deltag på Arbejdsglæde Live! 2024 konferencen

Tilmelding sker via Billetsalg.dk hvor du kan betale med kreditkort, MobilePay eller modtage en faktura sendt til EAN eller CVR.

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar