Arbejdsglæde Live! 2024 – program
Konferencen er opdelt i 4 sessioner, med hver deres tema. Temaerne er beskrevet nedenfor under hver session. På scenen vil du opleve eksperter og case stories, som alle har lovet at give konkrete tips.
Dagens konferencier er igen i år Mikael Kamber. Glæd dig til at blive ført kompetent gennem dagen – og som altid med masser af energi. Dørene åbner kl. 09.00.
Kl. 09.30 – Første session har Arbejdsglædestrategi som overordnet tema. Vores arbejdsliv forandres konstant, og det er måske vigtigere end nogensinde, at anerkende trivsel og arbejdsglæde som en strategisk nøglefaktor for organisationers succes. Vi ser på hvorfor det er vigtigt, og hvordan virksomheder kan udvikle og implementere strategier, der ikke kun styrker arbejdsglæden blandt medarbejdere, men også skaber en bæredygtig organisation. En arbejdsglædestrategi hjælper jer med at skabe retning og mål for kulturen og den mentale sundhed .
Hvad er jeres arbejdsglædestrategi?
En god og ambitiøs arbejdsglædestrategi, bør lede virksomheden i en klar og målbar retning. Der skal være en rød tråd i strategiens elementer, både i forhold til mål, vision og mission.
Hvad vil det betyder for en organisation at arbejde ud fra en arbejdsglædestrategi? Vi ved at virksomheder med høj arbejdsglæde, har lettere ved at fastholde og tiltrække medarbejdere. Vi ved også at glade medarbejdere er mere engagerede, motiverede, kvalitetsbevidste, servicemindede, modstandsdygtige, produktive, effektive osv. osv. Men hvorfor er det så, at kun de færreste virksomheder har en arbejdsglædestrategi?
Strategisk arbejdsglæde på LEGOLAND hotellerne
Med Kari Brandsgård i spidsen, har LEGOLANDS hoteller flyttet fokus fra at være primært talfikseret, til nu at fokusere mere på mennesket. Siloer blev nedbrudt, og lederne fik tid til at være ledere. Der skulle samtidig laves udvikling og kompetenceløft af medarbejderne – på tværs af afdelinger. Medarbejderne blev spurgt ind til deres fremtidsdrømme, og har fået hjælp til at få dem realiseret. Og det har resulteret i, at medarbejderne har fået ny energi, selvtillid og arbejdsglæde ved de nye opgaver og udfordringer!
Kari forsøger også at inspirere både kolleger og gæster til en mere bæredygtig livsstil. Der skal være balance og fokus på jordens ressourcer. Alle medarbejdere skal føle, at de er med til at gøre en meningsfuld forskel, hvilket øger både motivation og arbejdsglæde. Og det, at det så skaber bedre kundeoplevelser – er jo bare et plus.
I sit oplæg, vil Kari dele erfaringer med det arbejde de har haft, og stadig har med strategien. Både hvad de har gjort for at klæde lederne på til opgaven og for at få medarbejderne med på rejsen.
Lav jeres eget arbejdsglædemanifest
Tue Villum Sørensen fra Lector fortæller om, hvordan de hos Lector har arbejdet strategisk med arbejdsglæden i mere end 10 år – inspireret fra Arbejdsglæde nu. Blandt andet ved at få alle medarbejdere til at lave deres helt eget arbejdsglædemanifest. Det er en rejse som har løftet arbejdsglæde, medarbejdertilfredshed, kundetilfredshed og de økonomiske nøgletal i Lector i fin harmoni.
Pause kl. 10.35
Kl. 11.00 – I en tid, hvor arbejdslivet konstant udvikler sig, er det afgørende at forstå og dyrke fællesskaber på arbejdspladsen – dette gælder både de sociale og faglige fællesskaber. I denne session dykker vi ned i vigtigheden af at opbygge og styrke fællesskabsånden, som vi ved fremmer trivsel, vidensdeling, samarbejde – og som skaber et miljø, hvor mennesker trives og bidrager til fælles den succes. Vi skal bl.a. høre fra virksomheder, der vil inspirere med deres arbejde med at forme og forstærke fællesskaberne.
Når fællesskab, lederskab og følgeskab smelter sammen
I fremtiden er der ingen, der får succes alene! Og hvis de gjorde det, ville det ikke være sjovt. Så hvordan ser det egentlig ud, når fællesskab, lederskab og følgeskab smelter sammen? Når der er sunde arbejdsrelaterede relationer – både faglige og sociale. Når vi går på opdagelse i, hvad vi har til fælles på tværs af generationer? Og produktivitet ikke længere er formålet, men en afledt effekt at trivsel.
Anne Skare tænder for fremtidslommelygten og viser os billeder af, hvordan et optimalt fremtidigt arbejdsliv med forpligtende fællesskaber kunne komme til at se ud. Og så giver hun konkrete tips til hvad du skal starte med, nemlig buddy-building og communyteams: skab det fællesskab, der kan låse alle problemer og kun bliver stærkere undervejs!
Kulturen, fællesskabet og rammerne skaber den gode arbejdsplads.
I ejendomsselskabet Wihlborgs er menneskene de vigtigste, og fællesskab er både dybt forankret i virksomhedens værdisæt og et bærende element i kulturen. Hele 97% af de ansatte oplever, at medarbejderne drager omsorg for hinanden og 100% af medarbejderne føler, at de kan være sig selv på arbejdspladsen. For HR- og Markedschef Annette Grandahl hersker der ingen tvivl om vigtigheden af at have stort fokus på at skabe trivsel og den gode arbejdsplads, bl.a. ved at have og bibeholde en stærk kultur, fællesskab og fysiske rammer – noget som også kommer til udtryk i Wihlborgs’ placering på Great Place to Works liste over Danmarks bedste arbejdspladser.
Annette giver i dette oplæg, indsigter og praktiske råd om hvordan kulturen, fællesskabet og rammerne spiller en afgørende rolle for fremtidens arbejdsplads.
Nærværende fællesskaber – til gavn for medarbejdere og kunder
I Arbejdernes Landsbank, er de af den overbevisning, at et sundt og udviklende arbejdsmiljø med høj grad af arbejdeglæde, går hånd i hånd med ambitionen om at drive en af landets bedste banker til gavn for både kunder og medarbejdere.
Jonas Thomsen, Regionsdirektør i Region København, vil i dette oplæg dele deres arbejde med at skabe en arbejdsplads med sunde fællesskaber – på tværs af deres københavnske filialer. Deres mål er at forblive en attraktiv arbejdsplads med et sundt socialt fællesskab samt en stærk faglighed. Og Jonas har lovet at dele sine 3 bedste tips til hvordan man konkret kan skabe fokus på fællesskaberne på en arbejdsplads.
Trivselsgrupper der fremmer fællesskabet
Rønslev er en rådgivende ingeniørvirksomhed med hovedsæde i Horsens. Strukturen i Rønslev er flad, med flere selvstyrende grupper, herunder trivselsgrupper, faggrupper og projektgrupper. Kasper Rønslev Nielsen (stifter) og Karen Marie Jakobsen (partner) vil meget kort dele deres erfaringer, og fortælle hvordan de driver trivselsgrupper. En case story som vi tror mange af jer vil blive rigtig inspireret af.
Frokostpause kl. 12.10
Kl. 13.00 – Hvordan undgår vi, at uformelle hierarkier tager over, og at arbejdslivet drukner i koordinering og møder? Måske er medledelse svaret. I denne session dykker vi ned i hvad der sker, hvis man fjerner hierarkiet fra organisationer og erstatter det med medledelse? Den grundlæggende idé bag medledelse, er at skabe en arbejdspladskultur, der er mere agil, innovativ og fleksibel. Det forventes at organisationen derfor, hurtigere vil tilpasse sig forandringer og opnå bedre resultater.
Fordele og ulemper ved selvstyrende teams
Pia Kürstein Kjellberg, fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE), fortæller om den nederlandske Buurtzorg-model, med selvstyrende teams, og de foreløbige erfaringer med implementering i den danske hjemme- og sygepleje. Buurtzorg-modellen har på den ene side været med til at forbedre kvaliteten i indsatsen og sikre et lavere sygefravær – og på den anden side vist sig svær at implementere i praksis, fordi den bryder med den måde, vi styrer og organiserer området på. Pia vil i hendes oplæg, give konkret viden om Buurtzorg-modellen, hvad den består af, og hvordan man kan bruge den i praksis. Dette til inspiration for andre, der vil tage det bedste – og undgå de værste faldgruber.
Hvordan kan man drive en virksomhed uden chefer?
Vi skal høre fra Clever som du måske kender fra deres ladestandere til el-biler. Hos Clever har de en ambition om at skabe den mest menneskelige og meningsfulde arbejdsplads i landet. Derfor har virksomheden skabt en organisation uden chefer. En organisation som er mere en levende organisme end en klassisk hierarkisk arbejdsplads. En organisation, hvor Clever sætter deres medarbejdere fri. Fri til at rykke på ting. Fri til at gøre en forskel. Alt sammen med et formål om at skabe arbejdsglæde og fremdrift.
Clever kalder det medledelse. Det handler grundlæggende om, at den, der har evnen, har pligten. Derfor ligger friheden til at træffe både små og store beslutninger hos dem, der ved mest, og ikke hos dem, der mener mest.
Stephen Kastberg Haar er Communications Lead hos Clever. Han er opflasket i klassiske hierarkier, og glæder sig til at fortælle, hvordan det nu er at arbejde i en medledende organisation som Clever’s. Både når det kører på skinner – og når det er svært.
Pause kl. 14.00
Kl. 14.30 – Sidste og fjerde session, handler om fremtidens arbejdspladser. Arbejdslivet forandres hurtigere end nogensinde før, så det er vigtigt at holde fokus og på konstant at følge med udviklingen. På fremtidens arbejdsplads kommer mennesket før bundlinjen. For vi ved, at når medarbejderne har høj grad af arbejdsglæde, kommer bundlinje helt automatisk. Hør om hvordan vi kan skabe en arbejdsplads, der forener nye måder at arbejde på, med et stærkt fokus på menneskelig trivsel og personlig udvikling.
AI – din nye bedste ven eller værste fjende?
Henrik er af den overbevisning, at AI vil udstyre os med superkræfter og klare de lette opgaver for os, så vi kan fokusere på det, som virkelig betyder noget. Henrik vil fortælle hvordan én person bliver til 1½ persons arbejdskraft, når vi omfavner AI, så det bliver din ven og ikke din fjende.
Med AI vil du være omgivet af assistenter, som gør dit arbejdsliv nemmere på alle områder. Ikke alle synes det er sjovt at svare på mails, lave rapporter, mødereferater, booke møder, eller få at vide at vi venter på IT, osv. Forestil dig en arbejdsplads, hvor AI-assistenter håndterer dine e-mails, laver rapporter og mødereferater, booker møder og endda forudser dine behov. Det vil frigøre din tid og energi, så du kan koncentrere dig om at skabe meningsfulde relationer og interaktioner med dine kolleger og kunder/patienter/elever/borgere.
Generativ AI udstyrer os med en accelerationskraft, så vi nu og i fremtiden kan få meget mere fra hånden. Og der bliver mulighed for at indrette arbejdspladsen, så den passer til dig – og din arbejdsmetode. Vi har talt meget om 4 dages arbejdsuge – måske er AI netop det som gør det til virkelighed. Er du begejstret eller bekymret? Henrik vil vise konkrete måder, hvorpå du kan anvende AI – noget du allerede kunne gå hjem og prøve i morgen.
Fremtidens attraktive arbejdsplads
De 3 vigtigste hovedingredienser i fremtidens attraktive arbejdsplads er autonomi, autenticitet og inkluderende fællesskaber. Fremtidens arbejdsplads er fleksibel, og fremtidens medarbejdere vil have fleksibilitet til at vælge, hvor og hvornår de vil arbejde. Autonomi i eget liv, til at kunne imødese arbejdsformer, individuelle familiekonstellationer og døgnrytmer har afgørende betydning for både helbred, livskvalitet og produktivitet.
Camilla giver dig konkrete redskaber til at skabe en arbejdsplads, der understøtter fremtidens medarbejdere.
Konferencen slutter kl. 15.30
Arbejdsglæde Live! 2024
Skal du sikre dig (og måske nogle af dine kolleger) billet til Arbejdsglæde Live! 2024?