Mandagstip: Din kollegas bedste ferie

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: Din kollegas bedste ferie

Hvis du læser med her regelmæssigt, ved du at arbejdsglæde især kommer af to ting:

Resultater

Relationer

Dette mandagstip kan hjælpe dig til at arbejde lidt med relationerne på din arbejdsplads. Og bare rolig – det er såmænd ganske enkelt. Du skal finde ud af hvad der var din kollegas bedste ferie.

Hvorfor, spørger du? Det kan være svært at opbygge gode relationer til sine kolleger eller chefen, hvis samtalerne kun handler om jobbet og de opgaver der skal løses. Det kræver nogle lidt mere personlige snakke. Og her er det ikke de gængse snakke over frokosten om hvor lang tid det tog at komme på arbejde i morges, brok over vejret eller det seneste politiske udspil der bliver diskuteret i medierne eller lignende. De bedste samtaler kommer når det er de gode oplevelser der bliver talt om.

Vi har alle en skøn ferie vi mindes – det har din kollega også. Spørg om den bedste ferie din kollega nogensinde har haft. Og gerne ind til hvad der var der gjorde den god. Hvis du endnu ikke kender din kollega så godt, så du føler du er i stand til at stille sådan et personligt spørgsmål, kan du fx. sige at du mangler inspiration til din næste ferie. Lyt til svaret og stil gerne opfølgende spørgsmål.

Det lyder næsten for let – men det virker! Det er en rigtig god måde at komme i snak med folk på. Især fordi alle har ferie af og til, og alle brænder for deres ferie! Bare tænk på den tid og de kræfter du selv bruger på at planlægge en ferie, så den bliver en god oplevelse.

Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar