Sig “god morgen” på jobbet – det virker!

Sig “god morgen” på jobbet – det virker!

Teacher Has Incredible Handshakes With Each Student | ABC News

Det her er simpelthen fantastisk: En lærer i North Carolina har et særligt håndtryk og en hilsen til hver eneste af sine elever. Sikke en skøn start på en undervisningstime.

Det ville nok være lidt for meget på en arbejdsplads(!), men en vigtig ting som vi lærer næsten alle vores kunder, er værdien af rent faktisk at hilse glad og venligt på sine kolleger/medarbejdere om morgenen.

Vi kalder det for “niveau-5 godmorgen”, og opfordringen til dig er at bruge den overfor mindst 3 kolleger hver dag i denne uge (gerne 3 nye hver dag).

Godmorgen på niveau 5 betyder:

  • Sig godmorgen
  • Lyd glad og smil
  • Få øjenkontakt
  • Tilføj en lille ekstra ting som “Hvordan har du det?”, “Dejligt at se dig”, “Har du haft en god weekend?” eller lignende
  • Rør ved den anden person (giv hånd, et klap på skulderen, et kram – alt efter humør)

Du kan også sige farvel på niveau 5 til 3 kolleger inden du går hjem fra arbejde.

Et af de vigtigste, dybeste og mest fundamentale psykologiske behov vi mennesker har, er at andre mennesker ser os og kan lide os. Der er ikke noget vigtigere for os end at vi føler os respekteret og afholdt. Vi bruger rigtig mange timer på jobbet, og så er det jo netop vigtigt at have gode relationer med dine kolleger.

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar