10 enkle spørgsmål der giver dig en rigtig god start på det nye arbejdsår

Starten af et nyt år er et rigtig godt tidspunkt at gøre status over det forgangne år og samtidig kigge fremad.

Det er vigtigt at evaluere fordi mange af de følelser vi har på arbejdet har en stor indflydelse på hvordan vi føler os på arbejdet og i fritiden. Når du er glad på jobbet, er du mere effektiv og succesfuld på arbejdet. Du er også gladere i fritiden og har et bedre helbred.

Desværre har vi en tendens til at se tilbage og især fokusere på de ting der ikke gik så godt. Huske på det vi burde have gjort. De mål vi ville have nået. Fremskridtet der ikke kom.

Meget af vores glæde kommer af at værdsætte de gode ting vi har og gør. Naturligvis skal du også sørge for at forbedre din situation og løse eventuelle problemer, men det er lige så vigtigt at kunne sætte pris på de ting, der virker.

Det er ikke let. Negativity bias er en af ​​de mest veletablerede psykologiske fænomener, og det betyder ganske enkelt, at vores sind afsætter mere mental fokus til det dårlige end det gode. Vores tanker går automatisk til problemer, ærgrelser, trusler og frygt, men det at huske og værdsætte det gode i vores liv kræver en indsats og fokus.

Vi tror på, ​​du kan opnå meget mere ved at vende fokus 180 grader, så her er vores bud på en lille arbejdsglæde øvelse for det nye år.

Tænk tilbage på dit arbejdsliv i 2016 og besvar følgende 10 spørgsmål. Det fungerer bedst, hvis du tager dig tid til at gøre det, og skriv meget gerne dine svar ned på papir eller i et dokument:

  1. Hvad er gået rigtig godt på jobbet for dig det sidste år?
  2. Hvad har du gjort, som du har været stolt af?
  3. Hvem gjorde du en forskel for?
  4. Hvilke nye færdigheder har du tilegnet dig fagligt?
  5. Hvordan har du udviklet dig personligt på arbejdet?
  6. Hvem har hjulpet dig på arbejdet i 2016?
  7. Hvem har du set op til fagligt på jobbet?
  8. Hvilke 5 ting fra dit arbejdsliv i 2016 vil du gerne have mere af i 2017?
  9. Hvilke 5 ting fra dit arbejdsliv i 2016 vil du gerne have mindre af i 2017?
  10. Hvad vil du helt specifikt gøre for at skabe mere arbejdsglæde for dig selv og andre i 2017?

Mange mennesker har en forestilling om at de skal arbejde hårdt for at blive succesfulde – og at succes vil gøre dem glade. De tager med stor sandsynlighed fejl.

Så gør arbejdsglæden til din førsteprioritet i din karriere. Fordi hvis du er glad på arbejde, har du mere succes på jobbet.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar