Oprør på jobbet!

Alexander talte på en konference i England sidste år, hvor han fortalte om hvor vigtigt det er at gøre oprør og sige “NEJ” på jobbet nogle gange. Han havde kun 8 minutter til at fortælle om det (så det tog ham 11 minutter), og her er hele hans tale:

Har du nogensinde gjort oprør på jobbet? Har du engang slået i bordet og sagt “Hertil og ikke længere.” Hvornår siger du ja og hvornår siger du nej på arbejdet?

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

1 kommentar

  1. Alexander har en vigtig pointe. Det er vigtigt at få sagt nej på rette tid/sted, hvis arbejdsmiljø, anstændighed eller etik på arbejdspladsen ikke er ordentlig – eller opgaven er større end ressourcerne til at løse den. De filmklip Aleksander viser, fortæller samme historie, som Japanerne opdagede ifm. at de skulle motivere kamikazepiloter. Christian Ørsted beskriver det også i sin bog, Livsfarlig ledelse, hvordan piloterne ikke turde andet end at melde sig frivilligt. Angst for at bliver frosset ud eller være anderledes end gruppen er en kraft man skal være opmærksom på. Når vi er i en gruppe eller arbejder i et team, gør vi ofte lige som de andre selvom vores fornuft siger nej. Det engagere os stærkt.
    Så moralen er: hold fast i dig selv og vær modig. Sig nej på rette tid og sted.

Skriv en kommentar