Har du styr på dine kolleger i ferietiden?

Har du prøvet at få fat i en kollega, og så fundet ud af at vedkommende faktisk havde ferie og slet ikke var på arbejde?

Vi nærmer os skolernes efterårsferie, hvilket betyder at mange af dine kolleger måske holder ferie i uge 42. Har du styr på hvem der er på job, og hvem der holder fri? Måske ikke. Der er flere måder at danne jer et overblik over hinandens ferie på, en fælles elektronisk kalender for eksempel. Men hvad med at have noget synligt i jeres afdeling, der indikerer når en kollega holder ferie?

På afdelingsplan ville en synlig tavle med alle medarbejdernes navne være meget overskuelig, her kan I så med magneter, billeder eller andet markere hvem der er på ferie i hvilke uger.

whiteboard

En anden mulighed kunne være at hænge en Hawaii blomsterkrans på stolen, computeren eller lampen hos de medarbejdere, der er på ferie – måske endda allerede dagen før ferien, så de andre kolleger kan nå at ønske god ferie :-)(idé og billede er venligst indsendt af SEB Pension).

Blomsterkrans

Har I haft succes med andre metoder, vil vi meget gerne høre om det. Skriv en kommentar nedenfor eller – endnu bedre – send os en mail med vedhæftet billede af jeres idé. Vi elsker nemlig at dele gode idéer! :-)

Rigtig god ferie!

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar