Mandagstip: Fejr en sejr

Mandagstip

På mange danske arbejdspladser er det sådan at hvis noget går godt så snakker vi aldrig mere om det: Projekter der bliver færdige til tiden, tilfredse kunder/klienter, budgetter som bliver overholdt – alle de ting tager vi bare for givet.

Til gengæld bruger vi rigtig lang tid på at snakke om de ting som ikke virker. Projekter som er bagud, utilfredse kunder og planer som fejler. Det skal analyseres og evalueres, og vi skal holde lange møder for at finde ud af hvad der gik galt.

Selvfølgelig skal vi lære af de ting som ikke fungerer, men vi skal i lige så høj grad lære af det vi gør som går godt.

Derfor skal vi fejre vores sejre, og det er din mission i denne uge.

Find en sejr som du synes er værd at fejre. Det kan være noget som du har gjort, som en kollega har gjort eller som din afdeling har gjort for eksempel. Og nu skal du finde en måde at fejre den sejr på.

Skal du fejre det med en enkelt kollega eller med hele afdelingen? Kan I gøre det i en pause, til et møde, en eftermiddag inden I går hjem? Skal det fejres med kage, rødvin, pizza/sandwich eller andet? Rigtig god fornøjelse!

Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her.

Udgivet
Kategoriseret som Mandagstips

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

2 kommentarer

 1. Hej Patricia – tak for din artikel. Rigtigt at vi skal huske at fejre det der går godt, men hvorfor ender en fejring i Danmark næsten altid med at vi putter noget usundt i munden….? Hvad er de gode fejringer – små som store – som IKKE handler om kage og pizza? Hilsen Preben

 2. Hej Preben.

  Du har helt ret, en fejring i Danmark involverer meget ofte mad/drikke. Men det behøver den ikke at gøre.

  Man kunne også samle folk og involvere alle i hvordan sejren bedst skal fejres. Man kunne fx. pynte arbejdspladsen med balloner og markere sejren med klapsalver og konfettikanoner. Eller invitere til en tur i biografen. Eller give alle medarbejdere en ekstra fridag. Eller….

  Fodboldholdet FC Stjarnan har fx. gjort det til en kunstform at fejre deres mål, se her:
  http://www.youtube.com/watch?v=zC8XanuhOss

  Det handler mest af alt om at dele det der går godt, og fortælle de gode historier – og om at finde den måde at fejre det på der passer bedst til jer.

  Vi hører altid gerne om gode fejringer, så del endelig med os :o)

Skriv en kommentar