Giv dine medarbejdere mulighed for at udvikle sig

Effektiv ledelse gennem samarbejde photo_by_Melpomenem_Getty_Images_Pro

Giv dine medarbejdere mulighed for at udvikle sig

Når dine medarbejdere føler sig værdsatte vil de opleve mere arbejdsglæde. De bliver bevidste om at deres arbejde er meningsfuldt – at de gør en forskel – og de bliver derved motiveret til at yde deres bedste.

Som leder er det dit job at sikre dig at alle dine medarbejdere føler sig værdsat. Du skal takke dem for deres indsats, rose og anerkende dem – både for resultaterne, deres indsats og for deres måde at være på. Og du skal også løbende hjælpe dem med at udvikle sig.

Undersøgelser viser nemlig at de medarbejdere der føler at de lærer nyt og udvikler deres personlige eller faglige kompetencer bliver mere motiveret. Hvordan kan du sørge for at din medarbejder får mulighed for at udvikle sig?

Læring og udvikling. Det er vigtigt for arbejdsglæden at dine medarbejdere føler at de skaber resultater. Sørg for at de løbende:

  1. lærer noget nyt
  2. udvikler deres styrker
  3. får mere ansvar/nye ansvarsområder
  4. involveres i nye projekter
  5. kommer på kurser/uddannelser
  6. bliver mentor for en kollega.

Relaterede artikler:

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar