De 5 mest fantastiske ting fra min tur til Guatemala

Arbejdsglæde i Guatemala
Jeg har lige været et smut i Guatemala for at holde foredrag om arbejdsglæde og det var en fantastisk oplevelse.

Jeg var hovedtaleren på den 20. årlige konference arrangeret af AGRH, foreningen af HR chefer i Guatemala. Foruden foredraget holdt jeg også et kortere indlæg på et VIP arrangement og havde en hel stribe møder og interviews med journalister. Med en lille smule sightseeing oveni, blev det 4 tætpakkede og meget spændende dage.

Der var rigtig mange gode oplevelser, men her er de 5 mest fantastiske ting fra turen.

1: En konference om arbejdsglæde – i Guatemala(!)
Her er jeg på scenen til mit foredrag. Bemærk det danske flag i baggrunden:

Konferencen varede halvanden dag og temaet for hele eventet var arbejdsglæde – eller som du kan se i logoet ovenfor Felicidad Laboral. Det er så vidt vi ved kun verdens 2. konference om arbejdsglæde – og vores er den første. Det er altså meget godt gået af et af de fattigste lande i mellemamerika, at de vælger at sætte fokus på ikke bare at have et arbejde, men at arbejde med glæde. Konferencen blev åbnet af Guatemalas arbejdsminister, der også talte om vigtigheden af at have et arbejde man kan li’.

2: De fantastiske mennesker i Guatemala
Alle jeg mødte var venlige, åbne, nysgerrige og glade. Jeg har mødt utroligt mange spændende og søde mennesker i Guatemala! Her er jeg sammen med arrangørerne til afslutningsfesten:

3: Jeg var en rockstjerne i 4 dage :o)
Alle de øvrige talere var fra regionen (Guatemala, El Salvador, Mexico) så jeg var det internationale stjernenavn på konferencen. Det betød, at alle ville tale med mig, fotograferes med mig og sågar have autografer :o)

Her er en reklameposter fra konferencen med mig på:

Bemærk især der hvor der står “Experto Mundial #1”. Jeg tror jeg skal have lavet en T-shirt med de ord på :o)

4: The Guatemala Sink hole

Jeg var så heldig at få en privat rundvisning i Guatemala City med guiden Ruben og da han spurgte, hvad jeg gerne ville se, nævnte jeg straks The Guatamala City Sink Hole, der opstod efter den seneste orkan. Det er jeg så den første turist, der har spurgt efter(!), så Ruben vidste ikke engang hvor det var. Men vi spurgte folk på gaden og fandt det til sidst og der er altså noget dybt fascinerende ved at se et hul midt i gaden midt i en storby

5: Guatamala har fanget den
De 250 HR chefer var vilde med foredraget og det var skønt at jeg fik solgt en masse signerede kopier af Happy Hour bogen i dens spanske oversættelse bagefter. Men det bedste var at tale med HR cheferne bagefter, hvor geg fik et klart indtryk af, at virksomhederne i Guatemala virkelig vil arbejdsglæde.

En af de øvrige præsentationer på konferencen var en analyse foretaget af PriceWaterhouseCoopers blandt HR chefer i Guatemala om deres holdninger til arbejdsglæde, og her fremgår det, at 95% af dem er enige i, at arbejdsglæde er godt for en virksomheds resultater og at 80% af virksomhederne allerede gennemfører eller planlægger at gøre noget for glæden.

Så alt i alt var det en fantastisk tur, og vi er stolte af, at kunne tilføje Guatemala til listen af lande, vi har spredt arbejdsglæde i. Her er i øvrigt den samlede liste: Tyskland, England, USA, Sverige, Tyrkiet, Irland, Frankrig, Polen, Holland, Estland, Slovenien, Indien, Kroatien, Bahamas, Schweiz, Guatemala.

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar