Ja!

En af mine favoritbøger “Yes!” er nu kommet på dansk, med den meget originale titel “Ja!” (den må de have tænkt længe over) ;o)

Bogen er cool fordi den er meget konkret. I 50 små kapitler viser den via små eksempler og historier hvordan man øger chancen for at få nogen til at gøre som man gerne vil have. Noget både forældre, ledere, ægtefolk og kolleger kan have god brug for.

Et eksempel: Kan du øge chancen for at nogen kan lide dig, ved at hjælpe dem med et eller andet? Overraskende nok har undersøgelser vist, at det er meget mere effektiv hvis du kan få dem til at hjælp dig i stedet!

Svaret på hvorfor skal finde i det forhold, at har vi først en gang hjulpet nogen, så rationaliserer vores hjerner overfor os selv, at vi da må synes om den anden person – ellers havde vi jo ikke hjulpet. Lektien: Har du en kollega du gerne vil have et bedre forhold til, så spørg om hjælp (og vær naturligvis glad, taknemmelig osv.).

Bogen bugner af sådanne kloge råd, og det gør den bestemt værd at læse (nej, jeg får ikke procenter ;o).

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

1 kommentar

Skriv en kommentar