Video: 30 timers arbejdsuge til 40 timers løn?

30-timers arbejdsuge-photo by Mladen Zivkovic Getty Images

Video: 30 timers arbejdsuge til 40 timers løn?

Med jævne mellemrum kan man i medierne læse debatindlæg for eller imod at indføre kortere arbejdstid end de nuværende 37 timer. Nogle modeller arbejder med 4-dages arbejdsuge, andre med 30 timers arbejdsuge. Der er flere virksomheder i Danmark (eller dele af virksomheder), der kører forsøg med nedsat arbejdstid. Formålet er at skabe bedre work-life-balance og derved forebygge stress. Det viser sig også at det er godt for produktiviteten og effektiviteten.

Hvorfor ændrede de arbejdstiden?

Toyota Center Göteborg indførte for over 20 år siden en 30 timers arbejdsuge for medarbejderne på deres værksted. Baggrunden var ganske enkelt at de havde utilfredse kunder, der skulle vente længe på værkstederne, med mange reklamationer og et presset personale til følge.

Hvordan kan en ændring i arbejdstid til en 30-timers uge – vel og mærke til en løn svarende til 40 timers uge – gøre en positiv forskel? Det havde vi fornøjelsen af at høre Martin Banck fortælle om i dette oplæg fra Arbejdsglæde Live! 2015 konferencen.

Martin Banck fra Toyota har været med fra starten og kender hele turen. Et af resultaterne af deres ændring i arbejdstiden, har været at medarbejderne er blevet gladere mere effektive. Her fortæller han om alle fordelene ved en 30 timers arbejdsuge. Han kommer også ind på ulemperne – men der er ikke rigtig nogen :)

Martin Banck: 30 timers arbejdsuge i Toyota Center Göteborg – fra Arbejdsglæde Live! 2015 konferencen

Arbejdsglæde Live! 2023 er tilbage 11. maj

Husk at Arbejdsglæde Live! konferencen er tilbage igen 2023. Konferencen holdes i Marketenderiet i Valby og dagen byder på et spændende program med hovedtalere der er eksperter indenfor deres felt og case-stories fra virksomheder og privatpersoner. Alt sammen med arbejdsglæde som hovedtema.

Læs alt om konferencen og køb billetter til dig og dine kolleger her. I sætter selv prisen for deltagelse, alt efter hvad jeres budget tillader.

Arbejdsglæde Live! 2023 konference er tilbage 11. maj 2023
Arbejdsglæde Live! 2023 konference er tilbage 11. maj 2023

Relateret:

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar