Mandagstip: Hvad er meningsfuldt for dig?

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: Hvad er meningsfuldt for dig?

Denne uges mandagstip handler om at stoppe op, for at blive bevidst om hvad der føles meningsfuldt i dit arbejde. Vi kan nemlig booste vores arbejdsglæde og motivation ved at fremme følelsen af mening. Det er bare ikke så tit vi tager os tiden til at analysere vores arbejde.

Arbejdsglæde er en generel følelse
af at vi godt kan lide at være på job,
vi føler os personligt drevet og ved, at det vi laver betyder noget

Emiliana Simon-Thomas
Greater Good Science Center, University of California, Berkeley, USA

Ifølge Emiliana Simon-Thomas fra Greater Good Science Center, er det vigtigt at vi føler os personligt drevet, og ved at det vi laver betyder noget – vi gør en forskel for andre! Midt i hverdagens faste arbejdsopgaver og rutiner, kan vores arbejde nogle gange føles lidt trivielt og rutinepræget. Men ved at genoplive vores følelse af mening, kan vi blive mindet om hvad der er vigtigt for os. Når vi ved hvad der er meningsfuldt kan vi derved øge arbejdsglæden.

Best Possible Self-øvelsen

Der er flere måder hvorpå du kan fokusere på meningen i dit arbejde. I en undersøgelse fra 2006 rapporterede deltagere, der dagligt i to uger skrev om deres ‘bedst mulige selv’ (Best Possible Self), at de efterfølgende havde stærkere positive følelser. Og såfremt de fortsatte med øvelsen, fortsatte deres gode humør med at stige i helt op til en måned senere.

Øvelsen ‘bedst mulige selv’, går ud på at du i 15 minutter skriver om en ideel fremtid, hvor alt går så godt som muligt, lige fra dit privatliv til din karriere og dit helbred.

Måske kan denne øvelse virke for dig, måske en helt anden. Gør dig selv den tjeneste, at du engang imellem stopper op og spørger dig selv:

Hvad har jeg gjort i mit arbejde der er meningsfuldt? ELLER Hvem har jeg gjort en forskel for i dag?


Vores mandagstips er forholdsvis simple ting, du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan du endda gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv gerne en kommentar herunder og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar