Mandagstip: Pause med Mig-tid

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: Pause med Mig-tid

Hvordan har du det i dag? Hvornår har du sidst brugt lidt tid på at mærke efter hvordan du har det? Lavet en tjek-ind med dig selv? Hvis du vil være have arbejdsglæde, være mere effektiv og lave færre fejl, skal du huske at holde pauser en gang i mellem. Du kan med fordel bruge en pause til at mærke efter hvordan du har det i dag – et vi kalder mig-tid. Det er denne uges mandagstip.

Sådan gør du:

Find et uforstyrret sted, hvor du kan tjekke ind med dig selv – hvis alt andet glipper, er det ofte muligt at finde ro på toilettet ;-)

Sæt dig ned, så du sidder behageligt

  • Luk øjnene og træk vejret stille og roligt i 30 sekunder
  • Mærk efter – hvordan har du det fysisk? Er der noget der spænder? Er du frisk eller træt?
  • Hvad optager dine tanker? Hvad går du og tænker på?
  • Hvad føler du? Er du glad, spændt, nervøs, forventningsfuld eller noget helt andet? Har du arbejdsglæde eller er der noget der udfordrer din arbejdsglæde?
  • Det du mærker gør dig glad, skal du arbejde på at gøre mere af. Og det der udfordrer din arbejdsglæde, er du nu opmærksom på og du kan gøre noget ved det (inden det vokser sig stort).

Denne tjek-ind (mig-tid) tager et par minutter, og kan være en rigtig god måde til at finde frem til arbejdsglæden.

Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar