Hvad er de største arbejdsglædedræbere i udlandet?

How often Denmark rest of world

Vi har tidligere undersøgt hvad der skader danskernes arbejdsglæde – du kan se resultatet her.

Nu har vi lavet den samme undersøgelse i udlandet – og der er KÆMPE forskel.

Resultaterne er super spændende i sig selv, men det er også relevant viden for alle danskere, der arbejder sammen med mennesker i andre lande. Hvis din arbejdsplads har kunder i udlandet, hvis du har kolleger udenfor Danmark eller hvis du samarbejder med virksomheder ude i verden, så kan denne undersøgelse måske kaste lys over nogle fundamentale forskelle på at arbejde i Danmark og resten af verden.

Her er de 3 største forskelle vi har fundet indtil videre.

1: Danskerne har kun halvt så mange dårlige dage på jobbet

Hver 3. dansker har mindst en dårlig dag på jobbet om ugen – det samme gælder for 2/3 i udlandet. Det er en MASSIV forskel, som passer meget godt med alle de tidligere undersøgelser der har vist, at danskerne har verdens højeste arbejdsglæde.

Har du kolleger eller samarbejdspartnere i Nordamerika? Så står det endnu værre til. I vores undersøgelse havde 56% af europæerne mindst en dårlig dag på jobbet om ugen mens det var 68% i Nordamerika.

2: Mobning er langt mere udbredt udenfor Danmark

Kun 4% af danskerne nævner mobning som en af de ting der senest har givet dem en dårlig dag på jobbet. Det samme gælder for 16% i udlandet.

3: Langt flere i udlandet er utilfredse med lønnen

Utilfredshed med løn, bonus eller lignende nævnes kun af 8% af danskerne – men af 25% af de udlændinge, der har taget undersøgelsen.

Der er sikker flere interessante forskelle – vi er stadig i gang med at sammenligne. Måske kan du hjælpe os?

Se alle resultaterne fra den internationale undersøgelse her og gense resultaterne fra den danske undersøgelse her.

Hvis du spotter noget spændende, så skriv endelig en kommentar her nedenunder.

 

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar