5 tips til arbejdsglæden i juletiden

5 tips til arbejdsglæden i juletiden

Tips til arbejdsglæde i julen


Vi nærmer os december måned, der byder op til en masse hygge og samvær – ikke kun med familie og venner, men også på arbejdspladsen. Vi har derfor samlet nogle af vores bedste tip, som forhåbentlig kan inspirere jer til at skabe lidt ekstra arbejdsglæde her i den kolde tid.

1. Hyg lidt om jer selv og hinanden

Juletiden giver et kanon potentiale for at give hyggen et spark opad på arbejdspladsen. Hvad kunne du gøre for at sprede lidt hygge og julestemning? Du kunne f.eks. have hjemmebagte småkager/pebernødder med, eller I kunne købe mandariner til alle.

Her er et fantastisk eksempel fra Solar, Danmarks største el- og vvs-grossist, hvor afdelingscheferne Carsten og Karsten tog turen rundt på hele kontoret for at servere ris a la mande for alle medarbejderne:

Julehygge

2. Julesang

Hvad med at samle alle til en ugentlig fællessang? Vælg 3-4 julesange (én til hver uge), eller endnu bedre, lad alle medarbejdere stemme på deres favorit-julesang og vælg så dem med flest stemmer. Det er virkelig stemningsfyldt at høre et stort kor synge en smuk julesang – og så er det noget I allesammen er fælles om. På billedet herunder ses hele SEB Pension til julesang og Luciaoptog.

Måske kunne I også arrangere en dag alle cheferne går luciaoptog? Eller hvad med at have en fin adventskrans, som I samles om og tænder hver morgen? Gør det der passer til jer :-)

Julesang

3. Lav julepynt sammen

Lad jeres afdeling lave julepynt sammen og pynt også meget gerne op sammen. Alternativt kunne de forskellige afdelinger lave julepynt til hinanden og ligeledes pynte op for hinanden. I kan endda arrangere en konkurrence, hvor den afdeling der har kreeret det flotteste julepynt vinder.

Jylepynt i afdeling

4. Lav en glad nisseordning

Normalt når man laver julenisse ordning på kontoret handler det om at drille folk.

Vi foreslår I vender den om og laver en sød nisseleg hvor det handler om at give en kollega arbejdsglæde. Helt som sædvanligt trækker alle navnet på en kollega, som de skal “nisse” uden at blive opdaget, men det handler om at glæde din kollega i stedet for at drille. Læg slik på deres skrivebord, skriv rosende beskeder, hjælp dem med deres arbejde osv – alt sammen uden at blive grebet i det.

Helt op til jul, kan I samles og se om I kan gætte hvem der var nisse for hvem.

5. Giv hinanden julegaver

Mange arbejdspladser giver deres medarbejdere julegaver, og nogle gange kan det godt virke ret upersonligt. Det er også svært at finde en god gave, som glæder alle.

Derfor har vi (med stor succes) lokket nogle af vores kunder, til at få kollegerne til at give julegaver til hinanden. Det foregår sådan her.

 1. I starten af december trækker alle medarbejdere navnet på en kollega, som de skal købe en julegave til. De får selvfølgelig pengene refunderet af firmaet.
 2. Det er ikke tilladt bare at spørge personen, hvad man skal købe til dem. Man skal bruge lidt tid på at finde ud af, hvad den person vill blive rigtig glad for at gå i julegave.
 3. I løbet af december køber folk gaver til hinanden og lægger dem under et juletræ i afdelingen.
 4. Sidst i december er der et julearrangement, hvor alle åbner deres gaver.

Dem som har prøvet det siger, at det giver meget mere arbejdsglæde end den traditionelle udgave, hvor firmaet køber det samme til alle, fordi gaverne nu er personlige. Desuden oplever de også, at folk synes det er sjovt at købe gaver til hinanden

Julekort

Har I ikke råd til julegaver, så lad folk skrive julekort til hinanden i stedet for. I starten af december trækker alle medarbejdere navnet på en kollega/medarbejder/chef, som de skal skrive et personligt julekort til.

Din mening

Hvad tænker du – er der noget af det her, som kunne fungere på din arbejdsplads? Hvordan er juletiden der hvor du arbejder? Hvad har du før oplevet, som gav arbejdsglæde i december? Skriv en kommentar her nedenfor, vi vil smaddergerne høre din mening.

Relaterede artikler

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

3 kommentarer

 1. Jeg kan varmt anbefale tip nr. 5, som vi i år i Vertica bruger for 3. år i træk. Da vi sidste år flyttede gaverne fra juletræet og op i kantinen inden de skulle uddeles så det således ud:

  https://dl.dropboxusercontent.com/u/5251253/WP_20141219_004.jpg

  Jeg fik et optryk af et Politiken foto fra 1983, hvor Alan Simonsen scorer på straffe mod Peter Shilton og England på Wembley. I mine øjne en super fed gave, det var tydeligt der var tænkt over. Jeg fandt i øvrigt senere ud af at hende, der havde købt gaven til mig end ikke var født da billedet blev taget :)

 2. Tak for din anbefaling :-) Skønt at høre at det har været en succes over flere år i Vertica.
  Glædelig jul

 3. Arbejdsglæden og omsorgen for ens kollegaer kan spredes til hele året ved fx. at indføre trivselsbander som vi gjorde i juni måned på vores arbejdsplads, CFD Rådgivning København.

  En trivselsbande er to kollegaer, som sammen står for at arrangere 1-2 sociale tiltag i den måned, som de er blevet tildelt.

  Vi startede som sagt i juni og der har allerede været mange gode og kreative ting på banen.

  Nogle har uddelt slikposer eller andet guf, som ligger på ens plads med en lille hilsen, når man møder ind om morgenen, andre har indkøbt kaktusser til at pynte i det ellers kedelige toiletområde. Andre igen har givet kølige is på en varm sommerdag. Vi har fået ”billetter” til at invitere kollegaer på et kvarters gåtur eller kaffepause, nogle har arrangeret fælles morgenmad osv. osv.

  Det er kun fantasien (og ens pengepung), der sætter grænser. Senest – i sidste uge – blev vi inviteret til en halv time hygge – som denne gang var: varm kakao, hjemmebagte boller OG pebernødder – hvor vi også hver især fik en side fra en malebog, som skulle farvelægges – så nu har vi nye ”kunstværker” på væggen i vores køkken.

  Som sagt har vi haft mange gode ting i spil og vi er altid spændte på, hvad ”de” nu har fundet på. At vi glæder os til december, er ikke en hemmelighed.

  Så hvis det er en ide, som I kan bruge, så stjæl den bare – vi kommer ikke efter jer – her findes der nemlig kun søde bander!

Skriv en kommentar