Mandagstip: Kom godt i gang efter ferien

Mandagstip

Når feriesæsonen slutter, og vi selv og vores kolleger vender tilbage fra ferie, er det værd at tænke lidt over hvordan man bedst kommer i gang med arbejdet igen. Nogle gange føles det som om at de friske kræfter, man har oparbejdet på ferien, forsvinder igen meget hurtigt; så her er nogle tips til hvordan du kan beholde det gode humør lidt længere.

  1. Giv dig selv lov til at være bagud. Når du kommer tilbage fra ferie, er du næsten per definition bagud. Der er bunker af e-mails der skal besvares, masser af telefonopkald, beslutninger der ikke er blevet taget mens du var væk eller ting der bare ikke er blevet gjort. Det er uundgåeligt, og det er ikke din fejl! Så du skal ikke forvente at være ovenpå fra dag 1 af. Giv dig selv lov til at være bagud, og til stille og roligt at indhente arbejdet.
  2. Start med de nemme opgaver. Lad være med at kaste dig over de sværeste og mest komplekse opgaver den første dag. Hvis du har nogle nemme ting der ligger lige til højrebenet, så lav dem først så du komme stille og roligt i gang. Når du er oppe i omdrejninger igen, kan du tage fat i de svære ting.
  3. Hold almindelige arbejdsdage. Det kan være fristende at starte efter ferien med et par ekstra lange arbejdsdage for at indhente nogle opgaver. Lad være med det! Hold nogle helt almindelige arbejdsdage, og hold fast i punkt 2!
  4. Sig til hvis du har brug for hjælp. Bed kollegerne eller chefen om hjælp hvis du har brug for det. Det er vigtigt at du mærker efter om der er noget du skal bruge, og at du klart kan melde ud hvis der er nogle opgaver som er blevet kritiske henover ferien. Opgaverne er IKKE dit ansvar alene, men det er dit ansvar at melde ud hvis der er noget du har brug for.

Så din mission i denne uge er at komme godt i gang efter ferien :o)

Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar