Mandagstip: Hold en pause uden at tale arbejde

Mandagstip

 

Pauser er utrolig værdifulde. Får du holdt pauser sammen med kollegerne? Det er din opgave i denne uge. Tag nogle kaffepauser eller frokostpause sammen med dine kolleger hvor I ikke snakker om arbejde.

Et studie fra Tel Aviv University i Israel, som fulgte ansatte i 20 år, viser nemlig, at de deltagere, som havde meget lidt kontakt med sine kolleger, og som ikke følte, at de fik social støtte fra kollegerne, havde 2,4 gange så stor risiko for at dø i løbet af de 20 år, i sammenligning med de mere lykkelige ansatte. – fra en artikel Videnskab.dk bragte i 2012 der viser hvor vigtige pauser er på jobbet.

Det passer perfekt ind i vores model som siger at arbejdsglæde kommer af resultater og relationer, og vi siger netop at pauser på jobbet er en genial lejlighed til at skabe og vedligeholde relationerne. Det anbefaler forskeren i artiklen også: Hun foreslår, at arbejdsgiverne laver områder, hvor de ansatte kan være sammen mere uformelt, som kaffehjørner og sofakroge. Hun foreslår også sociale sammenkomster uden for arbejdstiden, og at man ikke blokerer sociale hjemmesider som for eksempel Facebook, som hun mener kan være en vigtig kilde til social kontakt.

Altså: husk pauserne.

Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar