Når vi bruger vores styrker, stresser vi mindre

Jo flere timer vi bruger på vores styrker, altså gør det vi er bedst til – jo mindre sandsynligt er det at vi oplever bekymring, stress, vrede osv. En amerikansk undersøgelse foretaget af Gallup, viser at dem der bruger deres styrker i 0-3 timer i døgnet har 52% chance for at være stresset. Det falder til 36% hvis de bruger deres styrker i mindst 10 timer i døgnet. Desværre er det kun ca. hver fjerde der bruger deres styrker i 10 timer, så måske det er en af årsagerne at så mange føler sig stressede???
I samme undersøgelse kan vi også se, at jo mere vi bruger vores styrker jo bedre får vi det. Det at arbejde med personlige styrker, har det en gavnligt påvirkning i forhold til hvor meget vi bekymrer os, hvor triste vi er og hvor mange fysiske smerter vi har. Faktisk falder procentdelen af hvor mange der havde fysiske smerter med 15% (fra 38% til 23%) hvis blot du arbejder med dine styrker i minimum 3 timer.

Amerikanerne i Gallups undersøgelse får også flere positive følelser jo mere de bruger deres styrker. Jo flere timer i døgnet de bruger deres personlige styrker, jo mere sandsynligt er det at de har god energi, føler sig veludhvilet, er glade, smiler eller griner meget, lærer noget interessant samt føler sig behandlet med respekt.

Strenghts_Gallup2012

Hvis vi kigger på ovenstående tabel, kan vi også se at de mennesker der bruger deres styrker mere, har øget deres energi til at få tingene gjort. Det vil altså sige at de arbejdspladser der sørger for at deres medarbejdere får lov til at arbejde med deres styrker på jobbet, får medarbejdere der har mere energi til at få arbejdet gjort. For at få de bedste resultater, er det også afgørende at medarbejderne sørger for også at bruge nogle af deres styrker i fritiden – for ingen af os bruger forhåbentlig dagligt 10 timer på jobbet ;-)

Lad os se hvad det betyder for arbejdsglæden hvis du dagligt arbejder 3-6 timer med dine styrker frem for 0-3 timer. Faktisk stiger den fra 75% til 89% – det er da ret imponerende… 14% større sandsynlighed for at vi er glade, og 18% større sandsynlighed for at vi smiler eller griner mere. Ja tak! Specielt med tanke på at vi også lærer mere (23%) og følger at vi har energi til at nå mere (16%). Så blot ved at arbejde mere end 3 timer i døgnet med vores personlige styrker får vi mere energi og arbejdeglæde :o)

Så hvis nu arbejdepladserne fremover fokuserer mere på at medarbejderne kender deres personlige styrker og løbende får mulighed for at udvikle dem, vil de få gladere og mere motiverede medarbejdere. Gallup undersøgelser viser at kender vi vores egne styrker, er vi 7,8% mere produktive. Så er er vist ingen vej udenom…

Hvad gør I hos jer for at kende jeres styrker og dagligt arbejde med dem? 

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar