Spørgsmål til konferencen

Der er meget tæt på at være udsolgt til vores konference den 26. maj – der er under 20 billetter tilbage.

Har du fået en billet? Så vil vi gerne høre fra dig.

Hvad vil du især gerne vide om arbejdsglæde? Hvad vil du rigtig gerne have ud af dagen? Har du nogle udfordringer på jobbet, som du gerne vil have, at vi tager op?

Skriv en kommentar her nedenfor og fortæl os, hvad du særligt gerne vil sætte fokus på – det er din chance til at påvirke indholdet af konferencen.

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

16 kommentarer

 1. Mit spørgsmål til konferencen:
  Hvilke enkle tiltag kan man anvende i en fusions-/sammenlægningsproces for at skabe arbejdsglæde i et nyt fællesskab?

 2. Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan man får sine kollegaers negativitet vendt til positiv når ens fremtid ligger uvist hen.

 3. Kære Alexander og kolleger i projekt arbejdsglæde,
  jeg glæder mig meget til konferencen.

  Jeg har et spørgsmål, som påvirker arbejdsglæden negativt og som jeg/vi finder svært.

  Hvordan holder man fast i aftaler? Eksempelvis, vi aftaler at komme til tiden til møderne, at rydde op i køkkenet og at implementere ændringer, som giver arbejdsglæde og energi – når det får fokus. Kollegerne kan dog efterfølgende ofte registrere, at der ikke er opbakning til ændringen, eller at alt er ved det gamle, ændringen er ikke sket.

  Det er drænende fordi det er vanskeligt at få kolleger til at engagere sig gang på gang, hvis de sidder med følelsen af “det sker der jo alligevel ikke noget ved”.

  Hvordan sikres det, at alle tager medansvar for ændringer som alle kan se et behov for?

  Tak og på gensyn
  Hanna

 4. Øget konkurrence, krav om øget effektivitet, og en fornuftig bundlinie virker ofte som en hæmmer på arbejdsglæde – hvordan forener man dette?

 5. Hvordan skaber man arbejdsglæde for ingen penge?

  Hvordan kan man højne arbejdsglæden i en virksomhed hvor både de finansielle og de ledelsesmæssige ressourcer er knappe og arbejdspresset stødt stigende?

 6. Vi har forskellige grupperinger på arbejdet, som jeg selv oplever lidt forstyrrende. Vi er ikke så gode til at tage op ting til fælles drøftelse og tale lige ud af posen, i stedet for at snakke viskende med nogle udvalgte. Det gør også, at det føles ikke altid, at vi arbejder for fælles mål. Vi står indenfor stor forandringer og der ligge mange udfordringer for os i fremtiden, og dermed ønsker jeg nogle værktøjer for at kunne gå videre med at skabe en VI – ånd. At i al travlhed kunne se hinanden og individet, og dermed kunne trække det bedste ud af hver enkelte kollega og få os at blomstre, fordi så tror jeg at vi vil skabe en arbejdsplads, der gør forskel og når de mål vi skal.

 7. Jeg glæder mig så meget til denne konference. Skal afsted sammmen med 3 kollegaer hvilket jeg tror bliver meget givtig. Jeg håber at vi får nogle redskaber, så vi bliver klogere på følgende:
  Hvordan kan man implementere “arbejdsglæden” på ens arbejde så det ikke kun bliver nogle floskler, men nogle brugbare redskaber som alle kan bruge og se ideen ved at bruge, også i en travl hverdag.

 8. Vi er en arb plads hvor vi har haft det virkeligt godt, men arbejdsglæden, overskuddet er visnet lidt efter overflytninger, effektivisering og også mere pressede borgere.
  Vi er blevet mere os selv hver især og ikke et team og vi er selvf blevet ældre!
  Det er vel glæden, vanviddet vi mangler lidt!
  Hvordan finder vi tilbage til her og nu glæden!

 9. Hej Arbejdsglæde

  Vi er en virksomhed der har fusioneret for 2 år siden den ene del er dansk og den anden er svensk og vi har haft besøg af Arlette og hvad var super godt.
  Men det er svært at komme igennem med arbejdsglæde i Sverige, de har en anden kultur en vi danskere, hvor vi er sakastiske, og bruger humor når vi bliver presset, Så trækker svenskere sig tilbageholdende og afventer, de er ikke gode til forandringer hvad kan vi gøre i sverige hvilke for for arbejdsglæde kan i anbefale.

  Eller er det relation til hinanden der giver mest arbejdsglæde?

 10. Kære alle deltagere på konferencen

  Vi er en arbejdsplads hvor vi har arbejdet meget på at løfte arbejdsglæden blandt medarbejderne, og vi kan nu mærke at det begynder at hjælpe.
  Jeg vil rigtig gerne have nogle “fif” til at fastholde arbejdsglæden blandt medarbejderne -:)

 11. Vi vil i vores organisation fokusere på arbejdsglæde i de kommende måneder. Hvordan fastholder vi momentum så vi hver især fortsætter med at gøre hvad vi kan for at øge arbejdsglæden? Så ringene bliver ved med at spredes i vandet.
  Fokus på lederne. Mange peger på deres ledere, når de skal forklare manglende eller begrænset arbejdsglæde. Er der nogle gode erfaringer til hvordan man får lederne med (incitamenter, der virker)?

 12. Hvordan kan man få vendt folks sind og holdninger, så man kan få en bedre stemning på arbejdspladsen?

 13. Hej projekt arbejdsglæde.

  Glæder os meget til jeres arrangement!

  En af udfordringerne hos os er, at vi i vores afdeling på 11 personer oplever en del “fnidder i krogene”. Vi har tidligere været opdelt i 2 afdelinger, men er nu blevet sammenlagt til en afdeling.
  Efter denne sammelægning har der været en del udfordringer med følgende:

  * Sladder / sympatigrupper
  * Hensyntagen til specielt en medarbejder
  * Konfliksky leder
  * Forskelsbehandling på de 2 tidligere grupper
  * Forskelsbehandling af medarbejdere

  Vi håber derfor at kunne få nogle redskaber, måske ikke så meget til, at kunne løse ovenstående, men måske mere hvordan vi kan få arbejdsglæden ind i afdelingen til trods for vores udfordringer.

 14. Ingen er vel imod arbejdsglæde, men man kan være for på mange måder og prioritere arbejdsglæde meget forskelligt i hverdagen.

  Jeg kunne godt tænkte mig en drøftelse af hvordan og hvor meget man skal investere i arbejdsglæde i forhold til forventet effekt. Og dokumentation for den positive bundlinjeeffekt.

 15. Jeg er ansat i en kommunal virksomhed. Der skal foretages neskæringer. Hvorledes fastholder man arbejdsglæden hos medarbejderne i følgende tidsfaser:
  Udredningsfase (præmisser for, hvem der afskediges)
  Udmeldingsfase
  Opsigelsesfase (nogle fyres og har en opsigelsesperiode, andre forbliver i organisationen).

 16. På min arbejdsplads er der for nyligt fra øverste ledelses side truffet nogle beslutninger, som har stor betydning for rammer, der gælder for min enhed. De fleste af mine kolleger (incl jeg selv) finder at beslutningerne -som netop nu er ført ud i livet – enten er forkerte, meningsløse eller blot uønskede. Alt sammen noget som har haft stor betydning for arbejdsglæden i min enhed, da vi føler os forkert behandlet. I vores enhed har vi været gode til at snakke om hvad det har gjort ved os, men alt sammen hjælper det jo lige lidt, thi beslutningen er truffet og vilkårerne er som de er – og det må vi forliges med.

  Jeg selv er nok en af dem, som er hårdest ramt. Det her har kostet mange en søvnløs nat og selv om jeg rent logisk ved, at jeg bliver nødt til at glemme det og komme videre, så har jeg umådelig svært ved at efterleve det, så jeg kan genfinde min motivation og komme tilbage på hesten. Jeg savner at gå glad på arbejde, så hvordan genfinder jeg arbejdsglæden, mit humør og mit overskud?

Skriv en kommentar