Skab delt værdi

Harvard-professoren Michael Porter er lige kommet ud med en ny spændende artikel i Harvard Business Review, hvor han prikker hul i myten om, at en virksomheds eneste fokus skal være på at tjene så mange penge som muligt til sig selv, uden tanke på f. eks. miljøet, medarbejderene eller lokalsamfundet.

Porter skriver:

Companies… remain trapped in an outdated approach to value creation that has emerged over the past few decades. They continue to view value creation narrowly, optimizing short-term financial performance in a bubble while missing the most important customer needs and ignoring the broader influences that determine their longer-term success.

Companies must take the lead in bringing business and society back together. The recognition is there among sophisticated business and thought leaders, and promising elements of a new model are emerging. Yet we still lack an overall framework for guiding these efforts, and most companies remain stuck in a “social responsibility” mind-set in which societal issues are at the periphery, not the core.

The solution lies in the principle of shared value, which involves creating economic value in a way that also creates value for society by addressing its needs and challenges.

Læs hele artiklen her eller se et 15 minutter langt interview med Porter her, hvor han forklarer de grundlæggende tanker.

Vi er helt enige – og vi vil gerne tilføje, at arbejdsglæde selvfølgelig er en uløselig del af det projekt. Dels giver det mere arbejdsglæde at være i en arbejdsplads der har en samlet positiv effekt i verden og dels er glade medarbejdere bedre til at se og realisere mulighederne for at gøre en positiv forskel.

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar