Arbejdsglæde – for jobsøgende

Arbejdsglæde er ikke en luksus, det en nødvendighed. At arbejde uden arbejdsglæde er ikke en mindre gene – det er en stort problem, som dræner dig for energi og forringer din livskvalitet. Det har du hørt os sige før :o)

Men hvad med den situation, hvor du ikke har noget arbejde? Forudsætter arbejdsglæde et arbejde, eller er det mon den anden vej rundt: Er arbejdsglæde mon forudsætningen for at få et arbejde?

Powerjobsøgerne er en sammenslutning af jobsøgende der har organiseret sig som en virksomhed omkring det at søge job til sig selv og hinanden. De holder til i sponserede lokaler, og er i sagens natur afhængig af goodwill og sponsorater for at holde ”virksomheden” kørende. Ved at ”arbejde” i Powerjobsøgerne holder de jobsøgende dampen oppe hos hinanden, og undgår at falde i et hul når det trækker ud af få et job.

Dét initiativ ville jeg gerne støtte, og i mandags holdt jeg HappyProjects foredrag hos Powerjobsøgerne, sammen med min konsulentmakker Lasse Sørensen (fra PlanA). Cirka 30 jobsøgende var mødt frem for at få nyttige redskaber med hjem.

Konkrete værktøjer

Lasse og jeg var opsat på både at give dem et kompetenceløft de kunne bruge i deres fremtidige jobs, samtidigt med at de fik noget der kunne bruges allerede nu, i deres job med at søge nyt arbejde. På programmet var således StandUp Møder, styring på væg via plancher (giver øjeblikkeligt overblik, modsat digitale projektplaner som kun projektlederen har adgang til), et redskab til at lære hinanden bedre at kende, et evalueringsværktøj samt en bunke af de bedste tips til at sikre arbejdsglæde i dagligdagen.

Mennesker med arbejdsglæde er dokumenteret mere effektive, kreative, sælgende, optimistiske og hjælpsomme – alt sammen faktorer der har positiv indflydelse på chancerne for at få et arbejde. Derfor skal jobsøgende også have arbejdsglæde, samtidigt med at de har stort gavn af at bruge strukturerede værktøjer til at styrke deres proces. Det var hvad vi lagde os i selen for at give dem.

Her er et uddrag af deltagernes kommentarer efter kurset:

Super godt og motiverende :-)

God energi og gode budskaber.

Et rigtigt godt kursus!

Nemlig :o)

Ikke dårligt, især i betragtning af at vi leverede den lette udgave i form af halvanden times inspiration og øvelser, trukket ud af tre dages materiale. En deltager sagde da også, at jeg “…synes egentligt det var lidt for kort. Synd, for det var meget spændende”.

Hvis du tænker, at Happy Projects kunne være noget for din arbejdsplads, så kan du læse mere om kurset her.

HappyProjects er udviklet i samarbejde mellem Projekt Arbejdsglæde og PlanA. Kernen i HappyProjects er et tre-dages kursus for projektledere og -deltagere, og emnet kan også præsenteres som et kortere foredrag med både inspiration og konkrete værktøjer, som hos Powerjobsøgerne.

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar