Fremtiden tilhører de lykkelige

Berlingskes Nyhedsmagasin har en rigtig god artikel om arbejdsglæde skrevet af Søren Flott – og det siger jeg ikke kun fordi jeg er citeret i den :o)

Fra artiklen:

Lykke bliver det helt centrale mål for virksomhederne i de kommende år, mener fremtids­forskere. Og det lyder muligvis lidt langhåret, men faktum er, at lykkelige medarbejdere giver plus på bundlinjen.

Jeg kan ikke være mere enig. Fremover bliver arbejdsglæde en af de absolut vigtigste konkurrenceparametre, dels for at kunne tiltrække de bedste mennesker men også fordi glade virksomheder klarer sig bedre.

Jeg nævner Southwest Airlines som et eksempel på en organisation der har succes på at være glad, og artiklen slutter med denne kommentar:

“Glæde er en langt mere omfattende og dybere følelse end et godt psykisk arbejdsmiljø eller medarbejdertilfredshed. Hvor mange ansatte, tror du, har lyst til at blive i en virksomhed, hvis mål for medarbejderne er ‘tilfredshed’,” spørger han retorisk.

På Instituttet for Fremtidsforskning er Sally Khallash Bengtsen enig. Hun peger på en anden vigtig del af lykkebegrebet.

“Der er en klar essentiel forskel på trivsel og lykke. Trivsel er noget, som virksomheden forpligter sig til, mens lykke også er knyttet til det enkelte individ. Det er dig, der ved, hvad der gør dig lykkelig. Lykke bliver en personlig kompetence,” forklarer hun.

Det stiller dermed endnu højere grad krav til lederne. Fremtidsforskeren forudser, at ulykkelige mennesker bliver fremtidens fede – altså dem, som resten af samfundet ser ned på. Derfor bliver ledernes opgave i høj grad også at give de ansatte de rette rammer til at blive lykkelige og dermed blive bedre medarbejdere.

Lykkeledelse er ikke nemt – især fordi lykken både er en proces og et mål, uden at være et middel til profit, men ifølge Alexander Kjerulf har erhvervslivet ikke råd til at ignorere glædens betydning.

“Det er svært at argumentere imod South West Airlines succes. Fremtiden tilhører de lykkelige, for de lykkelige er bare så pokkers dygtige,” siger han.

Læs hele artiklen her – den er kanon!

På sidste side giver jeg nogle tips til, hvad man konkret kan gøre for at skabe mere arbejdsglæde.

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar