Video: Brug talenterne

Brug talenterne

Video: Brug talenterne

Flere og flere arbejdspladser vil gerne måle alt. KPI’er, scorecards og præstationsmål skal motivere medarbejderne og hjælpe med at øge deres produktivitet. Men er det virkelig en god måde at motivere medarbejderne og gøre dem glade på?

Helle Hein har en ph.d. i ledelse og har forsket i motivation over 20 år.

Hendes arbejde viser, at mange mennesker ikke motiveres af målinger og bonusser, men af noget mere meningsfuldt – et professionelt kald eller en sag, der betyder meget for dem. At lede disse mennesker udelukkende baseret på præstationsmål og økonomiske belønninger fører til frustration og et stort tab af talent og motivation.

Se eller gense dette foredrag fra Arbejdsglæde Live! 2017 konferencen, hvor Helle taler om hvordan en organisation kan få mest muligt ud af sine dygtigste medarbejdere, hvad der virkelig motiverer folk (nej, det er ikke bonusser) og hvordan man sikrer, at folk føler, at deres arbejde virkelig betyder noget for dem.

Helle Hein – Arbejdsglæde Live! 2017

Gensyn med Helle Hein på Arbejdsglæde Live! 2023

Arbejdsglæde Live! 2023 vil Helle Hein igen være på scenen og delagtiggøre os i resultaterne fra sin seneste forskning.

Mening og stress i arbejdslivet er to sider af samme sag. Både mening og stress opstår i mødet mellem opgaven, der skal løses, den person, der skal løse opgaven, og rammerne for opgaveløsningen. De tre ingredienser kan enten danne en meningsfuld cocktail eller en stresscocktail.

Hun vil blandt andet fortælle om forskellen på algoritmiske opgaver og labyrintopgaver. Du vil forstå forskellen på ligevægtssøgende og spændingssøgende mennesker. Og du vil lære at skelne mellem fire forskellige stressformer: Burnout, Boreout, Moralsk stress og Eksistentiel stress. Den bedste kur mod disse stressformer er at øge meningen i arbejdet.

Relateret:

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar