Mandagstip: Hvilke arbejdsopgaver har du energi på?

MandagstipVi laver alle sammen mange forskellige ting i løbet af en arbejdsuge – nogle af de ting er vi gode til og kan lide at lave mens andre er måske mere besværlige og mindre sjove. Men hvad kan du gøre, for at finde mere energi til de opgaver, du bruger meget tid på? Her er vores forslag.

Start med at lave en liste over alle de opgaver du har i løbet af en uge. Det kan være ting som:

  • Svare på e-mails fra kunder
  • Forberede rapporter til chefen
  • Tage telefonen
  • Deltage i projektmøder
  • Indsamle statistikker fra vores kolleger i Norge
  • Og alt hvad du i øvrigt laver på en typisk arbejdsuge.

Skriv nu ud for hver opgave om det er en opgave du har lyst til og som giver dig energi, eller om det er noget som du faktisk ikke kan lide at lave.

Når du er færdig med det, så overvej følgende:

1

 Hvor mange af dine typiske opgaver kan du ikke lide at lave? Hvis det er en meget høj procentdel af dem, er det ikke noget godt tegn

2

Kig på de opgaver du ikke kan lide. Er der noget du kunne gøre for at komme til at synes bedre om dem? Kan du blive dygtigere til de opgaver så det går lettere? Kan du lave dem på et andet tidspunkt eller en anden måde, så de giver mere arbejdsglæde?

3

De opgaver du ikke kan lide – er der en anden kollega som ville elske at lave dem? Vi er alle sammen forskellige, og én persons hadeopgave vil en anden elske at lave.

Dan dig et overblik, og se hvad du, dine kolleger eller din leder kan gøre for at flere af jer laver mere som I kan lide.

Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar