20.marts er International Day of Happiness

post-it-wall

På søndag d. 20.marts er det International Day of Happiness – en dag der opfordrer os til at gøre noget for at glæde BÅDE os selv og andre.

Er det ikke noget du tænker på i hverdagen, eller har du måske glemt det midt i en travl hverdag, så er søndag en oplagt mulighed for at komme i gang med at glæde andre. Videnskaben viser heldigvis, at når vi gør noget godt for andre – bliver vi også selv gladere :-) Der er sågar studier der viser at hvis vi køber noget til andre, bliver vi gladere end når vi køber noget til os selv! Penge gør os ikke glade, medmindre vi bruger dem på andre.

Men det behøver absolut ikke være noget du køber til andre, det handler om at glæde andre – f.eks. tilbyde din hjælp, fortæl en ven/kollega hvad vedkommende betyder for dig, giv et kompliment, inviter din nabo på en kop kaffe/the eller meld dig evt. til noget velgørenhedsarbejde – der er uendelig mange muligheder for at gøre andre glade.

Hvis du beslutter dig for at gøre noget godt nu på søndag, hvor det er International Day of Happiness, så er det måske noget der kan inspirere til også at sætte noget tilsvarende i gang på jobbet?!? I kunne arrangere en “Happiness Week” i din virksomhed, og få alle til at sætte en post-it på en tavle (et sted hvor alle kommer forbi), når de har gjort noget for at glæde en anden. På denne måde bliver det meget synligt, at I hjælper hinanden og gør en masse for at sprede glæde :-)

Vi vil meget gerne se billeder eller få en historie fra dig, hvis I har gjort eller får gjort noget ekstra der sætter fokus på at glæde hinanden på jobbet.

Relaterede artikler

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar