Søges: Gode (eller dårlige) historier om arbejdsglæde i krisetider

Arbejdsglæde eller opgivelse

Jeg er godt i gang med at skrive min næste bog, som udkommer den 15. maj 2009.

Temaet for bogen bliver arbejdsglæde i krisetider… jeg ved ikke lige, hvor den ide er kommet fra :o)

Bogen retter sig mod alle virksomheder i krise – hvad enten det er recessionen der kradser, store forandringsprojekter, interne konflikter, fusioner eller andet.

Bogen har tre centrale påstande:
1: Det er muligt at skabe arbejdsglæde, også i virksomheder i krise.
Selvfølgelig er det nemmere, når alt går fantastisk, men faktisk kan en krise være en fremragende baggrund til at skabe arbejdsglæde – hvis man kan skabe en stemning af kampånd og optimisme. Hvis ikke, ender virksomheden ofte i et sort hul, hvor dagligdagen præges af opgivelse, kynisme og egoisme.

2: Meget af det virksomheder normalt gør i krisetider virker ikke.
Der er nogle helt banale fejl, som ledere og virksomheder begår, som man skal undgå, fordi de ødelægger arbejdsglæden og dermed skader virksomhedens evne til at komme ud af krisen.

3: Den bedste vej ud af krisen er mere arbejdsglæde.
Netop når krisen kradser, har virksomheden brug for, at alle yder deres bedste – og det gør vi, når vi har arbejdsglæde. Glade mennesker er mere kreative, er mere effektive, yder bedre kundeservice, er mere åbne overfor nye ideer og lærer hurtigere. Omvendt er mennesker i krisestemning mere lukkede, mere opfarende, mere kortsynede og træffer dårligere beslutninger.

Din hjælp søges

Så nu kunne jeg rigtig godt bruge din hjælp. Har du nogensinde været på en virksomhed i krise? Hvordan håndterede de det? Hvordan var det at opleve besparelser – eller at du selv eller kollegerne faldt i en massefyring? Hvordan havde du det? Hvordan påvirkede det din arbejdsindsats?

Og jeg kunne især godt bruge din hjælp til at finde en god titel til bogen. Hvad synes du den skal hedde?

Skriv din historie eller dit forslag til en titel (eller begge dele) i en kommentar til dette indlæg. Husk – du kan kommentere anonymt, hvis du synes det er det bedste.

PS.

Vi har også udviklet et foredrag og en workshop som handler om det samme emne. Læs mere om det her.

PPS.

Det går stadig fantastisk for min første bog Happy Hour fra 8 til 16 – den sælger stadig som varmt brød og jeg hører hele tiden fra mennesker som har læst den og har fået inspiration og redskaber til at skabe mere arbejdsglæde for sig selv og andre. Læs mere om Happy Hour fra 8 til 16 her.

Relaterede artikler

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar