Stoler du på dine ansatte?

Drop styring, kontrol, papirnusseri, kalkuler og strategier. Indsæt i stedet tillid til medarbejderne. For mens traditionel ledelse handler om styring, så handler tillidsbaseret ledelse om at styre, hvilke områder du som leder vælger ikke at styre.

Så klart og så enkelt kan det siges, og jeg kunne ikke være mere enig. Det kommer fra en artikel i Ingeniøren om en ny bog med titlen “Tilliden og magten – om at lede og skabe værdi gennem tillid'” af Niels Thygesen, Steen Vallentin og Sverre Raffnsøe, som lige er udkommet på Børsens forlag.

Den må jeg vist hellere se at få læst :o)

Sammenhængen med arbejdsglæde er enkel og tydelig: At have sin leders tillid giver arbejdsglæde. At vide, at ens leder kontrollerer, måler og vejer alt hvad man laver i mindste detalje er ødelæggende for arbejdsglæden.

Mit budskab til ledere i den forbindelse er meget enkelt: Hvis du ikke kan stole på folk, hvordan kan du så lede dem?

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar