Arbejdsglæde Live! LEGOLAND 2024 – program
Konferencen er opdelt i 4 sessioner, med hver deres spændende tema. Temaerne er beskrevet nedenfor under hver session. På scenen vil du opleve eksperter og case stories, som alle har lovet at give deltagerne masser af inspiration og konkrete tips.
Dagens konferencier er ingen ringere end Mikael Kamber. Glæd dig til at blive ført kompetent gennem dagen – og som altid med masser af energi.
Dørene åbner kl. 09.00.
Kl. 09.30 – Første session har Arbejdsglædestrategi som overordnet tema. Vores arbejdsliv forandres konstant, og det er måske vigtigere end nogensinde, at anerkende trivsel og arbejdsglæde som en strategisk nøglefaktor for organisationers succes. Vi ser på hvorfor det er vigtigt, og hvordan virksomheder kan udvikle og implementere strategier, der ikke kun styrker arbejdsglæden blandt medarbejdere, men også skaber en bæredygtig organisation. En arbejdsglædestrategi hjælper jer med at skabe retning og mål for kulturen og den mentale sundhed .
Hvad er jeres arbejdsglædestrategi?
En god og ambitiøs arbejdsglædestrategi, bør lede virksomheden i en klar og målbar retning. Der skal være en rød tråd i strategiens elementer, både i forhold til mål, vision og mission.
Hvad vil det betyder for en organisation at arbejde ud fra en arbejdsglædestrategi? Vi ved at virksomheder med høj arbejdsglæde, har lettere ved at fastholde og tiltrække medarbejdere. Vi ved også at glade medarbejdere er mere engagerede, motiverede, kvalitetsbevidste, servicemindede, modstandsdygtige, produktive, effektive osv. osv. Men hvorfor er det så, at kun de færreste virksomheder har en arbejdsglædestrategi?
Strategisk arbejdsglæde på LEGOLAND hotellerne
Med Kari Brandsgård i spidsen, har LEGOLANDS hoteller flyttet fokus fra at være primært talfikseret, til nu at fokusere mere på mennesket. Siloer blev nedbrudt, og lederne fik tid til at være ledere. Der skulle samtidig laves udvikling og kompetenceløft af medarbejderne – på tværs af afdelinger. Medarbejderne blev spurgt ind til deres fremtidsdrømme, og har fået hjælp til at få dem realiseret. Og det har resulteret i, at medarbejderne har fået ny energi, selvtillid og arbejdsglæde ved de nye opgaver og udfordringer!
Kari forsøger også at inspirere både kolleger og gæster til en mere bæredygtig livsstil. Der skal være balance og fokus på jordens ressourcer. Alle medarbejdere skal føle, at de er med til at gøre en meningsfuld forskel, hvilket øger både motivation og arbejdsglæde. Og det, at det så skaber bedre kundeoplevelser – er jo bare et plus.
I sit oplæg, vil Kari dele erfaringer med det arbejde de har haft, og stadig har med strategien. Både hvad de har gjort for at klæde lederne på til opgaven og for at få medarbejderne med på rejsen.
Kl. 11.00 – I en tid, hvor arbejdslivet konstant udvikler sig, er det afgørende at have inkluderende fællesskaber på arbejdspladsen – dette gælder både sociale og faglige fællesskaber. I denne session dykker vi ned i vigtigheden af at opbygge og styrke fællesskabsånden, som fremmer både trivsel, vidensdeling og samarbejde. Et inkluderende fællesskab er grobunden for et miljø, hvor mennesker trives, støtter hinanden og bidrager til fælles succes. Vi skal bl.a. høre fra virksomheder der vil inspirere med, hvordan de har arbejdet på at forme og forstærke fællesskabet.
Inklusion og diversitet
De fleste større organisationer har arbejdet på at fremme diversitet, ligestilling og inklusion i årtier, uden at det har skabt målbare og konkrete resultater. Hvorfor? Svaret er, at det langt hen ad vejen har været de forkerte løsninger og initiativer, der er blevet indført. Det har været en ørkenvandring, og det har skabt udbredt fatigue og modstand.
Den gode nyhed er, at vi nu ved, hvad der virker. Vi ser også, at de rigtige initiativer på det rigtige tidspunkt, rykker virksomheden fra 0 til 100 på kort tid – og det kan måles.
I dette oplæg vil du blive klogere på, hvordan vi skaber arbejdspladser hvor vi uanset alder, køn, hudfarve, seksuel orientering, kulturbaggrund, religion osv., trives, oplever psykologisk tryghed og mulighed for at udfolde os og bringe alle gode ideer i spil.
Du vil også lære, hvorfor diversitet uden inklusion er en virkelig dårlig ide, og hvordan du kan gøre en positiv forskel, når du møder på arbejde i morgen.
Play better together
For at få mest muligt ud af øget mangfoldighed på arbejdspladsen, kræver det commitment til aktivt at arbejde med inklusion. De fleste arbejdspladser ønsker diversitet og inklusion, og på papiret værdsætter de også forskellighed. Men på samme tid, er mange af forhindringerne ubevidste for nogle og åbenlyse for andre.
I denne session vil Nast Marrero Garcia fra LEGO DESiGN, tale om at bruge nysgerrighed, tapperhed og fokus som vejledende principper. Og vi vil studere tre håndgribelige initiativer fra LEGO, der kan hjælpe os med at spille bedre sammen.
Oplægget vil være på engelsk.
Trivselsgrupper der fremmer fællesskabet
Rønslev er en rådgivende ingeniørvirksomhed med hovedsæde i Horsens. Strukturen i Rønslev er flad, med flere selvstyrende grupper, herunder trivselsgrupper, faggrupper og projektgrupper.
Kasper Rønslev Nielsen (stifter) og Karen Marie Jakobsen (partner) vil dele deres erfaringer med at have fokus på mennesker og skabe stærke fællesskaber. Blandt andet vil de fortælle hvordan de driver deres trivselsgrupper. En case story som vi tror mange af jer vil blive rigtig inspireret af.
Kl. 13.00 – Arbejdslivet forandres hurtigere end nogensinde før, så det er vigtigt at holde fokus og på konstant at følge med udviklingen. Vi sætter fokus på balancen mellem kunstig intelligens og menneskelig indsigt. I en tid hvor AI-teknologier transformerer måden, vi arbejder på, er det afgørende at forstå, hvordan vi kan udnytte teknologiens potentiale, uden at miste det menneskelige element, men måske ligefrem skabe mere tid til det. Hør om hvordan hvordan AI, kan blive en værdifuld medspiller på fremtidens arbejdsplads, og hvordan kan skabe tid til at have mere fokus på trivslen.
AI – din nye bedste ven eller værste fjende?
Henrik er af den overbevisning, at AI vil udstyre os med superkræfter og klare de lette opgaver for os, så vi kan fokusere på det, som virkelig betyder noget. Henrik vil fortælle hvordan én person bliver til 1½ persons arbejdskraft, når vi omfavner AI, så det bliver din ven og ikke din fjende.
Med AI vil du være omgivet af assistenter, som gør dit arbejdsliv nemmere på alle områder. Ikke alle synes det er sjovt at svare på mails, lave rapporter, mødereferater, booke møder, eller få at vide at vi venter på IT, osv. Forestil dig en arbejdsplads, hvor AI-assistenter håndterer dine e-mails, laver rapporter og mødereferater, booker møder og endda forudser dine behov. Det vil frigøre din tid og energi, så du kan koncentrere dig om at skabe meningsfulde relationer og interaktioner med dine kolleger og kunder/patienter/elever/borgere.
Generativ AI udstyrer os med en accelerationskraft, så vi nu og i fremtiden kan få meget mere fra hånden. Og der bliver mulighed for at indrette arbejdspladsen, så den passer til dig – og din arbejdsmetode. Vi har talt meget om 4 dages arbejdsuge – måske er AI netop det som gør det til virkelighed. Er du begejstret eller bekymret? Henrik vil vise konkrete måder, hvorpå du kan anvende AI – noget du allerede kunne gå hjem og prøve i morgen.
Seniorer på fremtidens arbejdsplads
Vi får besøg af Jette & Lars fra Middelfart Sparekasse, som ikke tøver med at ansætte medarbejdere der er over 60 år gamle. Det er nemlig ikke alderen, men fagligheden og virkelysten, der tæller. Og så har Jette & Lars en masse erfaring, som de kan give videre til deres yngre medarbejdere. Hvad betyder der for vores fremtid, hvis ikke vi får de ældre medarbejdere til at blive på arbejdsmarkedet?
Kl. 14.30 – Sidste og fjerde session, handler om mening. For vi ved, at når medarbejderne føler høj grad af mening i deres arbejde, får de ikke kun mere arbejdsglæde, men også mere livsglæde. Desuden vil en følelse af meningsfuldhed fremme motivation, engagement, stolthed samt reducere stress. Forskning viser at stress kan skyldes forhold i rammerne på jobbet og mangel på mening i arbejdet. Det kræver et fokuseret arbejde uanset om du er leder eller medarbejder.
Kuren mod stress
Mening og stress i arbejdslivet er to sider af samme sag. Både mening og stress opstår i mødet mellem opgaven, der skal løses, den person, der skal løse opgaven, og rammerne for opgaveløsningen. De tre ingredienser kan enten danne en meningsfuld cocktail eller en stresscocktail.
I dette oplæg kommer du til at høre om forskellen på algoritmiske opgaver og labyrintopgaver. Du vil forstå forskellen på ligevægtssøgende og spændingssøgende mennesker. Og du vil lære at skelne mellem fire forskellige stressformer: Burnout, Boreout, Moralsk stress og Eksistentiel stress. Den bedste kur mod disse stressformer er at øge meningen i arbejdet.
Glæd dig til at høre Helle Hein fortælle om sin seneste forskning ift mening og stress.
Konferencen slutter kl. 15.30
Arbejdsglæde Live! LEGOLAND 2024
Skal du sikre dig (og måske nogle af dine kolleger) billet til Arbejdsglæde Live! 2024 på Hotel LEGOLAND i Billund?