Mandagstip: Grin mere

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: Grin mere

Hvornår har du sidst grinet på arbejdet? Forskning tyder på, at det at grine mere – ud over at gøre os gladere i øjeblikket – kan hjælpe os til at blive sundere, gladere og mere socialt forbundet. Kort og godt: grin mere!

Det giver intuitivt mening, at latter og humor hjælper os til at håndtere svære situationer og får os til at føle os bedre tilpas, når vi er i nød. Derfor bringes klovne nogle gange ind på hospitaler for at muntre patienter op, eller vi ser korte, sjove kattevideoer, når vi er stressede.

Grin mere – her er fire grunde til, at latter er gavnligt:

  • Reducerer stress og forbedrer humør: Latter frigiver endorfiner, som mindsker stresshormoner og forbedrer humøret.
  • Forbedrer helbredet: Studier viser, at latter kan forbedre hjerte-kar-funktioner og reducere smerte.
  • Styrker relationer: Humor gør os mere tiltrækkende overfor andre og styrker vores relationer.
  • Skaber sociale bånd: Latter fungerer som social lim og forbedrer sammenhold.

Værd at huske på i forhold til latter

  • Latter bringer glæde… men ikke altid: Vi forbinder ofte latter med glæde. Men det kan også opstå i situationer med blandede følelser eller nervøsitet, hvilket viser, at latter har en kompleks og dyb indflydelse på vores følelser. Det er nogen gange vores hjernes måde at håndtere negative oplevelser på. Det er værd at huske på i vores sociale relationer
  • Latter er ikke løsningen på dine problemer: Har du egentlige problemer, er det vigtigt at du tager hånd om dem – eller får hjælp til at få dem bearbejdet. Latter kan være med til at mindske stress og smerte nu og her, men de løser ikke problemet.

Derfor er dette budskabet bag dette mandagstip at du finder måder at inkorporere mere latter i din arbejdsdag. Grin mere!


Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar