Mandagstip: Sådan fejrer du succes

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: Sådan fejrer du succes

I en travl hverdag er det nemt at fokusere på, hvad der ikke fungerer: Det forsinkede projekt du stadig arbejder på, overskredne deadlines, uløste opgaver på to-do listen og utilfredse kunder/borgere. Naturligvis er det vigtigt at du er opmærksom på dine fejl (og lærer af dem). Vores sind har en tendens til at fokusere mere på det negative* end på det positive, hvilket kan demotivere os.

Hvad er negativitetsbias (negativity bias)?

*Negativitetsbias (negativity bias) der er en af ​​de mest veletablerede psykologiske fænomener. Det betyder ganske enkelt, at vores sind afsætter mere mental fokus til det dårlige end det gode.

Men det er lige så vigtigt, at du fokuserer på succeserne. Ja, det er ligefrem vigtigt at du fejrer succes. Her er nogle praktiske tips til, hvordan du kan fejre dine individuelle og jeres fælles sejre – og hvorfor det er så vigtigt.

Praktiske tips til at fejre succes:

  1. Identificer en succes: Find en succes, du synes er værd at fejre. Det kan være noget, du har opnået, noget en kollega har præsteret, eller en bedrift fra din afdeling/dit team. Her må du ikke glemme de meningsfulde fremskridt. Selvom du måske ikke er helt i mål endnu, så fortjener delmålene i høj grad også også din opmærksomhed.
  2. Vælg, hvem der skal fejre med dig: Overvej, om succesen skal fejres med en enkelt kollega eller hele afdelingen. Dette kan afhænge af succesens omfang og betydning.
  3. Vælg tidspunktet: Planlæg, hvornår I skal fejre. Det kan være i en pause, under et møde, en eftermiddag inden I går hjem eller et andet passende tidspunkt. At fejre en sejr eller succes behøver ikke at tage lang tid.
  4. Bestem, hvordan I vil fejre: Overvej hvordan I vil markere jeres succes. Skal det være med stående bifald, kage, et fælles frokostmåltid, eller måske et fælles arrangement udenfor arbejdspladsen? Find noget, der passer til jeres arbejdsplads og kultur.
  5. Husk at du også selv kan fejre din egen succes: Du fortjener også anerkendelse for den succes du opnår selv. Giv dig selv et skulderklap, og tag dig tid til at nyde din succes.

At fejre en sejr eller succes behøver ikke at tage lang tid. Det vigtigste er, at du gør det. God fornøjelse med at fejre din succes!


Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar