Mandagstip: Lær en kollega bedre at kende

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: Lær en kollega bedre at kende

Når man lige læser overskriften på dette mandagstip, så virker det ikke som noget man bare lige gør, vel? Den gode nyhed er, at det ikke er meningen du skal udspørge din kollega intensivt i et døgn eller bede dem om at udfylde et langt spørgeskema eller andet i den dur.

Hvis du har hørt et af vores foredrag eller deltaget på en workshop, har du hørt det før: Arbejdsglæde kommer af Resultater – dvs. at gøre at godt stykke arbejde som man kan være stolt af og Relationer – at have det godt med de mennesker man arbejder sammen med.

Og det er relationerne der er i fokus i dette mandagstip. Jo mere vi kender vores kolleger, des lettere er det at have en relation til dem. Det er svært at opnå gode relationer hvis man aldrig taler med kollegerne om andet end arbejde.

Hvordan kommer man i gang?

Men hvordan gør man? En god start kunne være at spørge ind til din kollegas weekend. Det behøver ikke at være mere kompliceret end at sige: “Har du haft en god weekend?”.

Eller spørg din kollega om deres bedste ferie nogensinde. Synes du at du har brug for en undskyldning for at spørge, kan du fx. sige at du samler inspiration til din næste ferie.

Eller her i december måned er det måske oplagt at spørge ind til hvilke traditioner omkring juletiden din kollega har. Svaret kan overraske dig – og måske bliver du endda inspireret.

Nogle af spørgsmålene kræver lidt mere tid til at spørge og lytte, end I måske har, hvis I støder på hinanden når I henter kaffe. Måske er det snakken over frokosten der skal bruges til det. Så lad snakken gå og lad det være de gode oplevelser der bliver talt om. Det er der arbejdsglæde i.

Vores mandagstips er forholdsvis enkle ting, du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget kan du endda gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv gerne en kommentar herunder og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar