Mandagstip: Fejr en fejl

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: Fejr en fejl

Vi laver alle fejl. Store fejl, små fejl – og typisk er det ikke noget vi er stolte af. Det sker også at vi laver fejl på arbejdet. Målet bliver ikke nået. Projektet skrider. Kunden er skuffet. Og hvad gør vi så?

Mange steder kommer reaktionen omgående: Hvis det er muligt, fejer vi gerne hele miseren ind under gulvtæppet. Der er jo ingen grund til at skilte med sine fejl og mangler, vel? Og hvis fejlen ikke kan skjules, handler det i stedet om at finde de skyldige og straffe dem.

Men hvis vi taler åbent og ærligt om de fejl der sker, kan vi lære meget mere af dem. Når vi skjuler fejl for andre, betyder det også at vi ikke deler vores erfaringer og den læring vi har fået af at fejle. Når vi fejrer vores fejl, vil vi (ironisk nok) lave færre fejl.

Alexanders klumme om at fejre fejl har mange gode eksempler og fænomenale fejl.

Så det skal være vores udfordring til dig: Find en fejl du har lavet for nyligt på jobbet, og fejr den sammen med en eller flere af dine kolleger. Og prøv fremover at bruge jeres fiaskoer som en lejlighed til at fejre initiativ og handlekraft og en chance til at lære og blive dygtigere

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar