Jack Ma tager meget, meget, meget fejl i 996 reglen

Jack Ma tager meget, meget, meget fejl i 996 reglen

Jack Ma, mangemilliardær  og grundlægger af det kinesiske techfirma Alibaba, har for nyligt fremsat den såkaldte 996 regel, der siger, at man skal arbejde fra kl. 9 om morgenen til kl. 9 om aftenen 6 dage om ugen, hvis man vil have en succesfuld karriere. Tilføj en times transporttid oveni, og du har meget lidt tid tilbage til din familie, børn, træning og fritidsinteresser.

Han er klippefast i sin tro:

“Personligt tror jeg, at 996 er en kæmpe fordel”, har han sagt, “Hvordan vil du opnå den succes, du vil have, hvis du ikke vil betale med ekstra tid og kræfter?”

Han tilføjede også, at man kun kan opnå succes gennem lidelse og afsavn.

Jeg er med på, at jeg nok spilder min tid ved at gå imod en overbevisning, der er så udbredt blandt ledere, men jeg kan på ingen måde lade den slags nonsens passere uden at påvise præcis hvorfor, det er forkert. Her er 5 hurtige grunde:

1

At pege på succesfulde mennesker, der har opnået succes ved at arbejde 72 timer om ugen, beviser ingenting. Hvad med alle de mennesker, der har arbejdet lige så hårdt og har fejlet?

2

Mange af de mentale resourcer, der giver en person succes, går tabt, når man bliver overbelastet, træt, stresset og trist. Det gælder blandt andet evnen til at netværke, være kreativ og tage effektive beslutninger.

3

Konstant overarbejde slår folk ihjel. For eksempel har de, der arbejder 55 timer om ugen, en 33% højere risiko for at få et slagtilfælde.

4

Konstant overarbejde giver ikke større produktivitet.

5

Mange mennesker tror, at man kun kan opnå succes gennem lidelse, men de tager fejl. Faktum er, arbejdsglæde blandt medarbejdere fører til højere præstation og forretningsfremgang.

Så konstant overarbejde giver ikke bedre resultater og succes – i virkeligheden er det skadeligt både for mennesker OG for omsætningen.

Det er nemt nok at henvise til Alibaba og sige “Men de arbejder rigtig mange timer, og firmaet er succesfuldt. Skakmat!”. Men det er bare en påstand. Hvor er beviset for, at de har fremgang, PÅ GRUND AF de mange arbejdstimer? Måske ville de have endnu mere fremgang, hvis deres medarbejdere var glade, afslappede og også havde et liv ved siden af arbejdet. Det er det, forskningen tydeligt viser.

Hvorfor tror så mange mennesker så stadig på det her sludder? Som psykolog Daniel Kahneman sagde, er det svært at ændre folks overbevisninger. Se på dette billede:

Hver af de vandrette linjer i det billede er fuldstændig lige. Tror du ikke på mig? Hold en lineal op mod din skærm og tjek selv. Ok, nu hvor du ved, at hver linje er lige, hvad ser din hjerne så? Skæve linjer.

Kahneman siger, at kognitive illusioner er endnu mere fastgroede end visuelle illusioner, og de ledere, han har arbejdet med, har næsten aldrig skiftet mening uanset hvor mange beviser, de blev præsenteret for.

Heldigvis findes der også mange oplyste ledere:


Og Joe Biden, tidligere amerikanske vicepræsident, skrev et fantastisk notat til sine ansatte, der blandt andet lyder:

Jeg forventer ikke, og jeg ønsker heller ikke, at nogen af jer går glip af eller fravælger vigtige familiebegivenheder til fordel for arbejde.

Konklusion

Der er stærke beviser for, at konstant overarbejde skader mennesker og præstation. Lad os stoppe med at promovere en så dum og farlig idé.

Relaterede artikler

Artiklen er oversat fra Jack Ma is Very Very Very Wrong About the 996 rule

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar