Familiedag

Familiedag

Billedet er ikke fra Danfoss men fra en tilfældig firmaskovtur.

Hvor meget ved din familie egentlig om hvad du laver når du er på job? Mange ægtefæller og børn kommer aldrig på besøg på din arbejdsplads – og hvorfor egentlig ikke?  Hos Danfoss i Nordborg gjorde de noget ved det. Familierne mødte talstærkt op da Controls-divisionen holdt åbent hus en solskinsdag i maj måned. 180 medarbejdere viste stolte deres arbejdsplads frem til deres familiemedlemmer, og alle 750 fremmødte fik en dejlig lørdag på arbejdspladsen.

På dagen var der masser af tilbud som tiltrak børnene og samtidig viste en masse om hvad det er man laver på mors/fars arbejde. F.eks. “Fyld din egen slikpose ved montagelinjen”,  “Oplev hvordan maskiner kører på joystik-simulatoren” eller “Kom op og sid i en traktor eller lastbil”. Hvert område havde arrangeret info og fremvisning i deres område, de havde sørget for at der var simulatorer og modeller der kunne prøves, der blev vist film og en masse andet… og der var naturligvis frokost, kaffe, kage og is til alle :-)

Dagen var en kæmpesucces. Der blev snakket og grinet på tværs af arbejdsfunktioner og familier. Både medarbejderne og deres familiemedlemmer var glade for at have haft denne dag sammen. Iben fra Danfoss udtaler:

Vi var overvældede over den positive respons vi fik.

En familiedag kan arrangeres på mange måder. Danfoss version hvor medarbejderne viser hvad de går og laver på jobbet, tror jeg er super interessant for deres pårørende. Men det kan også gøres helt enkelt med en skovtur, hvor alle medbringer deres egen madpakke og nogle fælles spil/lege for både børn og voksne. Bare det at have en dag hvor I er sammen (både kolleger og familier), er meget givende for alle parter.

Her ses nogle eksempler på fælles aktiviteter for børn og voksne :-)

Har I haft arrangementer på din arbejdsplads som du tror kunne inspirere andre, vil vi meget gerne dele jeres historie. Skriv den herunder eller send os en mail

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar