Mandagstip: Find fem ting du kan lide ved dit arbejde

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Find fem ting du kan lide ved dit arbejde

Vores hjerne er bedst til at huske dårlige oplevelser og til at fokusere på alt det negative omkring os. Det med at have mere fokus på negative oplevelser end positive oplevelser er der blevet forsket en masse i.

Det er faktisk naturligt for de fleste af os at fokusere mere på det negative og have tendens til at huske og dele de negative oplevelser mere end de positive (specielt på korttidshukommelsen). Det kaldes negativity bias. Af og til tager det overhånd, og vi glemmer helt de gode ting vi også har.

Heldigvis er det noget du kan arbejde med: du kan træne din hjerne til bedre at huske positive oplevelser, ved f.eks at dele de gode oplevelser mere.

Så din mission i denne uge er meget enkel: Lav en liste med 5 ting du kan lide ved dit arbejde. Hvis du kan komme på flere end 5 skal du bare gøre det. Skriv dem ned.

Hvis du ikke kan finde mindst fem ting, er det enten pga. det negative fokus som gør det sværere at huske alt det gode – eller også er det måske på tide at skifte arbejde. :-)

Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar