Hvorfor er så mange utilfredse med firmajuleaven?

julegavefiat

Søndagsavisen har interviewet os om en undersøgelse der viser, at 1/3 af dem der får julegaver af arbejdspladsen ikke er tilfredse med dem. Hvad pokker handler det om? Man får en gave af firmaet – hvorfor er alle ikke bare glade for den?

Der er grundlæggende to problemer:

1: Vi får gaven hver jul, så vi forventer den. Dermed bliver det opfattet mere som et gode på linje med lønnen, end som en særlig anerkendelse, der kunne gøre os lidt gladere.

2: Gaverne er upersonlige. Enten får alle kollegerne det samme eller også vælger man selv fra at katalog. Dvs. at gaven ikke er til mig personligt og dermed ikke har nogen relationel værdi.

Men hvad kan man gøre i stedet? Man kan købe julegaver til hinanden!

Det lokkede vi Fiat Finansiering til at prøve for 2 år siden og i artiklen kan du læse hvor godt der fungerede. I den her video fortæller Benny fra Fiat Finansiering hvordan det foregik. Alle trak et navn på en kollega og skulle så købe en gave til den person (og fik selvfølgelig pengene refunderet af firmaet).

Vores gode venner fra Umbraco har lige prøvet det samme og syntes det fungerede fantastisk. Her kan du hvordan de gjorde.

Relaterede artikler

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar