Hvem er I?

2014-05-28 14.41.38

Vi har lige afsluttet et større projekt med TopDanmark IT og som en del af det projekt opfandt vi en sjov lille øvelse, som deres IT Skade afdeling var de allerførste til at prøve.

Spørgsmålet er: Hvem er vi som afdeling? Hvad står vi for, hvad kender folk os for og hvordan ser vi os selv.

De startede med at sende en email ud til alle kollegerne i afdelingen, hvor de skulle beskrive afdelingen med 5 ord. Det gav en lang liste af ord, hvor mange af dem selvfølgelig går igen.

Dernæst skrev de ud til deres samarbejdspartnere og “kunder” indenfor TopDanmark og bad dem om at beskrive IT Skade med 5 ord. Afdelingen har ingen eksterne kunder, men udvikler IT-systemer som bruges internt i firmaet. Medarbejderne i afdelingen valgte selv, hvem der skulle spørges og det gav så en ny liste af ord.

Dernæst brugte de websitet wordle.net til at generere to billeder, hvor hvert ord optræder og hvor ordets størrelse viser hvor tit det optræder – et billede for deres eget syn på sig selv og et andet billede for det “eksterne” syn.

En kollega lavede alt dette og fik det printet ud i stor størrelse, hvorefter han arrangerede en “fernisering” hvor de to billeder blev afsløret.

2014-05-28 14.42.47

2014-05-28 14.43.28

2014-05-28 14.45.26

 

Det er selvfølgelig sjovt at se, men mest af alt giver det en rigtig god lejlighed til at tale om afdelingens identitet, ud fra følgende 3 spørgsmål:

  1. Hvad er forskellen på hvordan vi ser os selv og hvordan andre ser os?
  2. Hvad er vi glade for, at andre ser i os?
  3. Hvad vil vi gerne sørge for bliver anderledes?

Og det kan også være en fantastisk øvelse at gentage en gang om året for at se, om der er nogen udvikling.

Hvad tænker du? Er det noget din afdeling kunne prøve?

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

1 kommentar

Skriv en kommentar