Mandagstip: Tal sommerferie med en kollega

Ja… det næsten lyder for let – men det virker! Denne uges mandagstip giver dig en mission, nemlig i løbet af dagen, at spørge en kollega til hans/hendes ferie. Lyt naturligvis oprigtig interesseret til svaret og kom evt. med et opfølgende spørgsmål, som eksempelvis:

  • Hvad kunne du lide ved den?
  • Hvad var det bedste ved ferien?
  • Hvordan kunne familien lide ferien (hvis familien var med)?

Det er en rigtig god måde at komme i snak med folk på, især fordi:

  • Alle holder ferie
  • Alle kan lide ferier
  • Alle brænder for deres ferie og bruger tid og kræfter på at planlægge den, så det bliver en god oplevelse.

Hvis du føler du har brug for en undskyldning for at spørge, kan du altid nævne at du mangler lidt inspiration til din næste ferie.

Hvorfor skulle dette mandagstip gøre en forskel? Arbejdsglæde handler meget om gode relationer mellem mennesker på arbejdspladsen – og gerne af dybere karakter end blot chef/ansat eller imellem kolleger. Det er vigtigt for relationerne at tale om andet end arbejde og de opgaver der skal løses. De bedste samtaler kommer ofte når vi deler gode oplevelser med hinanden.

Så lad os høre. Hvad er din bedste ferieoplevelse fra i år? :o)

Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik.
Se alle vores mandagstips her.

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar