Arbejdsglædekalender 2016

Arbejdsglædekalender 2016

Vi vil gerne sige tusind tak for et fantastisk 2015 og give dig masser af inspiration til mere arbejdsglæde i det nye år, så derfor har vi lavet denne arbejdsglædekalender, som kommer til at køre hele 2016.

Den første arbejdsdag i hver måned frigiver vi endnu en fantastisk video fra en af vores konferencer om arbejdsglæde. Du kan bl.a. opleve Thyra Frank, Alfred Josefsen og Peter Mikkelsen. Følg med på denne side eller på vores nyhedsbrev.

December – Free Help Guy: Happiness is… helping others

Denne taler er anonym – men han er ikke desto mindre helt fantastisk. Vi mødte ham på en konference i London, hvor han også var blandt talerne, og vi blev så inspireret af hans historie, at vi var nødt til at lokke ham til Danmark. Hans titel siger næsten det hele – han hjælper folk gratis. Hvorfor? Bla. fordi han mener at vi bør leve efter vores overbevisninger. The Free Help Guy tror på at værdi ikke kommer i form af penge – og så tror han på at der er en løsning på alle problemer.

The Free Help Guy: Lykken er at hjælpe andre

November – Søren Lockwood: Jeg tror på at glade medarbejdere er en forudsætning for at have glade kunder – og jeg tror på det giver bedre resultater.

Søren Lockwood er klokkeklar i sin prioritering: Som adm. dir. i SEB Pension er hans allervigtigste prioritet at forbedre resultaterne og tjene flere penge. Og derfor har han valgt, at skabe en glad arbejdsplads, fordi han ved, at mere arbejdsglæde giver bedre resultater. Lær hvordan man sætter arbejdsglæden i system, så det ikke bare løber ud i sandet, men rent faktisk bliver gennemført i organisationen.

Søren Lockwood: Arbejdsglæde og resultater er overhovedet ikke modsætningsforhold

Oktober – Alfred Josefsen: Det skal være sjovt og udviklende at gå på arbejde.

Alfred styrede Irma ud af krisen i 90erne og frem til rekord-resultater år efter år. Hør hvordan han skabte stolthed, loyalitet og arbejdsglæde ved at sætte mennesker først.

Alfred Josefsen: It’s all about people

September – Thyra Frank: Det vigtigste for os alle er at blive set som et menneske

Thyra Frank var i over 20 år leder for plejehjemmet Lotte på Frederiksberg, hvor hun skabte en unik arbejdsplads med rekordlavt sygefravær, loyale medarbejdere og hvor de gamle levede dobbelt så længe. Hvordan skabte Thyra en af Danmarks bedste arbejdspladser i en af Danmarks mest pressede sektorer? Hvad er god ledelse, når man aldrig har læst en bog om ledelse? Hvordan bevarer man sin menneskelighed og sin sunde dømmekraft i et tungt bureaukrati og et hav af regler? Hør om alt det i Thyras fantastiske tale.

Thyra Frank: Ledelse med glæde – Arbejdsglæde Live! 2015 konference

August – Trine Kolding: Sådan arbejder du 40 timer om ugen og når det samme, som der der arbejder 60

Trine Kolding tager fat på en velkendt udfordring: Vores arbejdstid. Hun fortæller, hvordan du kan nå alt det du skal, uden at arbejde mere end 40 timer om ugen. Det er kontroversielt. Kan man overhovedet være en seriøs leder/kollega og samtidig “kun” arbejde 40 timer om ugen? Ja, det kan man – hvis man vil! Se de 10 fællestræk, der karakteriserer de effektive mennesker og få inspiration til hvordan du selv kan skrue op for effektiviteten.

Arbejd 40 timer om ugen og nå det samme som dem der arbejder 60 – Arbejdsglæde Live! 2013 konference

Juli – Lars AP: Vi er verdens lykkeligste folk – lad os også bliver verdens flinkeste folk.

År efter år er danskerne blevet kåret som verdensmestre i lykke. Men prøv at stå i kø en mandag eftermiddag i Netto eller kør en tur i myldretiden på en trafikeret vej i Danmark – danskere kan være nogle af de mest underskudsagtige mennesker overfor hinanden. Hør Lars APs sprudlende indlæg, hvor han giver tips til, hvordan vi vender bøtten og bliver verdens flinkeste folkeslag.

Lars AP: Fucking Flink på jobbet – Arbejdsglæde Live! 2011 konferencen

Juni – Srikumar S. Rao: Invest in the process – not the outcome.

Livet er kort og usikkert. Hver dag er for dyrebar til at spilde. Hver dag, hvor du ikke er 100% i live og flyder over af godt humør, er en spildt dag. Stop lige nu og evaluer dit liv. Dit liv. Som det er lige nu. Er du, alt andet lige og når man ser bort fra små daglige variationer, gladere end nogensinde? Srikumar Rao fortæller, hvordan du finder mening, udvikling og succes i arbejdet.

Srikumar S. Rao: De to arbejdsglæde-fælder, du skal undgå

Maj – Peter Mikkelsen: Hvis vi tør være os selv, bliver vi stærkere og det skaber en indre glæde.

Voksne er kun børn, der er blevet lidt større, siger Peter Mikkelsen. Vi vokser aldrig fra vores grundlæggende behov for anerkendelse, accept, sjov og leg. Når vi slipper det store barn i os løs, frigiver vi en kilde til magt, energi og entusiasme, som vender udfordringerne til præstationer. Verdens bedste fodbolddommer fortæller hvordan I giver jeres præstationer energi med skøre, usædvanlige, anerkendende handlinger, og får en arbejdsplads som motiverer og er sjov!

Peter Mikkelsen på Arbejdsglæde Live! 2011 Konferencen

April – David Marquet: We thought we would increase performance and that would make people happy. But insted, we made people happy first and then performance went up.

David Marquet overtog i 1999 kommandoen på atomubåden Santa Fe, den dårligst performende ubåd i den amerikanske flåde. David gik som ny kaptajn i gang med at gøre ubåden til en succes for på den måde skabe arbejdsglæde hos besætningen, men han opdagede hurtigt (og nærmest ved et uheld), at han var nødt til at gøre det lige modsat: Han gjorde sine folk glade og succesen fulgte.

David Marquet: Slip kontrollen og skab bedre resultater

Marts – Alexander Kjerulf: Hvis du aldrig kan sige nej på jobbet, er du ikke lønmodtager – så er du en slave.

Alexander vil gerne have flere af os til at sige “NEJ!” på arbejdet. Når der bliver stillet urimelige krav, når vi bliver behandlet forkert, når vi bliver bedt om at gøre tingene på en måde vi kan se ikke fungerer eller når vi bliver bedt om at gøre noget som er forkert skal vi have modet til at sige fra. Få 5 tips til hvordan du siger “NEJ” på arbejdet.

Alexander Kjerulf: Gør oprør på jobbet!

Februar – Tim Dorsett: My job is to make people work better and go home happy

Alle har smagt en Innocent Smoothie og kan skrive under på at de er ret fantastiske. Men hvordan skaber Innocent en kultur internt, som matcher deres eksterne brand? En kultur med fokus på sundhed, glæde, overskud og generøsitet. Tim fortæller om de 10 vigtigste ting, der gør Innocent til en glad arbejdsplads.

Tim Dorsett: 10 ting der gør Innocent til en glad arbejdsplads

Januar: Helle Hein – Medarbejdere finder arbejdsglæde i vidt forskellige ting.

Hvad kan du gøre for at bevare arbejdsglæde og motivation? Vi motiveres allesammen forskelligt og får arbejdsglæde af mange forskellige ting. Helle giver dig med udgangspunkt i primadonna-typen større forståelse for dine kollegers adfærd og gøre dig klogere på hvad der motiverer dem.

Helle Hein: Arbejdsglæde for primadonnaer

December-tyvstart: Dengang Mikael Kambers far smadrede alt sit værktøj

Vi tyvstarter med en fantastisk video allerede her i december. Hør historien om dengang Mikael Kambers far smadrede alt sit værktøj med en forhammer: