Død over MUS-samtalen

Død over MUS'en

Jeg blev interviewet til denne rigtig gode artikel om MUS-samtaler, som kan fortælle at mange danske arbejdspladser enten afskaffer dem eller grundlæggende redefinerer måden de bliver gennemført på.

Hvordan gør man det? Her er et godt eksempel fra artiklen:

Virksomheden AJOS, der udlejer materiel i byggebranchen, har de valgt helt at droppe MUS. Samtalen var blevet en årlig tilbagevendende pligt, som ingen rigtig var glade for, fortæller HR-chef Anne-Marie Benner.

Der var en tendens til, at gennemførte MUS forblev en hensigtserklæring, som først blev genbesøgt næste år.
Anne-Marie Benner, HR-chef i virksomheden AJOS

»Det var blevet sådan, at vi satte MUS i gang og bad både leder og medarbejder om at forberede sig godt. Virkeligheden blev dog ofte, at da alle havde travlt og ikke rigtig tillagde MUS den store værdi. Ja, så blev forberedelsen også derefter,« siger hun og uddyber:

»Der var en tendens til, at gennemførte MUS forblev en hensigtserklæring, som først blev genbesøgt næste år. Det gav simpelthen ingen værdi.«

Nu kører AJOS én-til-én-samtaler med nærmeste leder en gang om måneden for funktionæransatte medarbejdere og 2-3 gange årligt for timelønnede.

Fantastisk!

Læs også vores egen artikel om hvorfor MUS-samtaler ikke fungerer.

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar