Mandagstip: Gør dit arbejde synligt

Mandagstip

Du kender sikkert fornemmelsen af at du arbejder hele tiden, men det er ikke rigtig til at se det med mindre man ved helt præcis hvad man skal kigge efter.

Du har en masse opgaver i løbet af dagen som du løser, og ingen lægger rigtig mærke til det. Måske den type opgaver som andre kun lægger mærke til når de ikke bliver løst.

Sommetider er det endda sådan at du selv kan blive lidt i tvivl om hvad det er du egentlig har lavet hele dagen.

Derfor er dette tip beregnet på at synliggøre alle de resultater du når i løbet af i dag. Opgaven i dag er at skrive en oversigt over alle de opgaver du løser i løbet af dagen. Du kan gøre det på et stykke papir eller i et dokument på computeren.

Her kan du hjælpe dig selv ved systematisk at sætte fokus på alt det du har opnået og alle de opgaver du har afsluttet.

Du kan fx også:

  • Sætte en streg på et stykke papir hver gang du afslutter en opgave
  • Smide en bold i et glas for hver 1.000 kr. du sælger for
  • Gå i din ”sendt”-mappe og se hvor mange e-mails du har sendt hver uge
  • Gå i IT-systemet, og se hvor mange sager du har færdigbehandlet
  • Gå i din ”to do”-liste, og se hvor mange opgaver du har løst
  • Sæt en streg hver gang du hjælper eller svarer på spørgsmål fra en kollega eller en kunde/klient.

Bruger du allerede en ”to do”-liste så tilføj flere punkter til listen i takt med at du løser dem. Hvor du skriver ned hvilke opgaver du løser i dag er ikke så vigtigt, men vær specifik når du beskriver opgaven. I stedet for fx “lave løn”, kan opgaven måske inddeles i alle de punkter du skal igennem: Fx kontrol af timeregistrering, indberetning af ferie, kontrol af poster og bogføring.

Inden du går hjem efter dagens arbejde, skal du kigge på alle de opgaver du har løst i dag, og nyde den fornemmelse det er at synliggøre det du har nået i dag. Vi har en tendens til at fokusere på alt det vi ikke når og de punkter på ”to do”-listen der endnu ikke er løst samt de deadlines der nærmer sig eller måske er overskredet så vi næsten glemmer alt det vi har præsteret.

Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar