68 tips til større effektivitet

Trine Kolding Effektive tips

På Arbejdsglæde Live! 2013 havde vi besøg af Trine Kolding, som holdt et spændende indlæg om hvordan man kan reducere arbejdstiden fra 60 timer om ugen til en 40 timers arbejdsuge – og stadig nå det samme.

Trine er en af Danmarks førende eksperter i personlig effektivitet og planlægning. Siden 2000 har hun hjulpet ledere og medarbejdere med at få styr på deres tid. Hun er desuden forfatter til fire bøger om effektivitet: Få styr på tiden, Førstehjælp til travle medarbejdere, Førstehjælp til travle børnefamilier og Den effektive leder – succes med en 40 timers arbejdsuge.

Trine udskrev på vores Arbejdsglæde Live! 2013 en konkurrence, hvor man kunne vinde et par eksemplarer af hendes nyeste bog “Den effektive leder”. For at medvirke skulle deltagerne bidrage med deres bedste tips til at styrke effektiviteten. Og man må sige der kom mange! – 68 blev det til i alt.

Her får du 10 eksempler på nogle af deltagernes tips:

 1. Fokusér på det du når.
 2. Mod til at fejle, og til at tage beslutninger.
 3. Prioritering og forventningsafstemning.
 4. Tag tiden til små pauser, hvor relationerne kan dyrkes. Så er effektiviteten meget bedre bagefter.
 5. Prioritér din enetid.
 6. Kommuniker. Skab en klar og åben kommunikation og herigennem en klar rollefordeling: Hvem tager sig af hvad?
 7. Hav tillid til dine kolleger.
 8. Tag en lille snak hver morgen (5 minutter) om “dagsformen” for hver medarbejder. Hvem har evt. lidt tid til overs til en ekstra opgave eller en praktisk ting?
 9. Fordel opgaver og ansvar efter kompetencer og viden, i stedet for efter stillingskategorier.
 10. Arbejdsglæde!

Kilde: Deltagerne på Arbejdsglæde Live! 2013

Har du lyst til at blive inspireret endnu mere, kan du læse alle 68 tips i denne oversigt: 68 Effektivitetstips

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

1 kommentar

 1. Jeg synes Trine har fat i nogle rigtig gode pointer, og selvom det for det fleste af os- i hvert fald ved første øjekast – virker som humbug, når nogen taler om at vi kan reducere vores arbejdstid markant, og stadig nå det samme, så er der ikke noget der er mere sandt.

  Mange af de opgaver, vi beskæftiger os med og har lært at tro på alle er super-vigtige, viser sig faktisk at være lette at skære væk, når bare vi lige bruger lidt tid på at udfordre rigtigheden i vores indledningsvise antagelse.

  Eksempelvis har jeg selv frigivet mere end 10 timer om ugen bare i min indbakke, og uden at vide det, skal det være min påstand at mange andre vil kunne gøre det samme. Jeg blev for ikke så lang tid siden færdig med at læse den ene bog, der vel nok har gjort den største målbare forskel for mig, 4 Hour Work Week, og hvor meget den titel end lyder som “spam” eller “fup”, så kan jeg kun på det varmeste anbefale alle der gerne vil opnå højere effektivitet i deres hverdag at læse den bog.

  Venlig hilsen

  Nina Henriksen – en glad og mere effektiv selvstændig erhvervsdrivende.

Skriv en kommentar