Mandagstip: Spørg til en kollegas sommerferie

Jeg ved at det næsten lyder for let – men det virker! Denne uges mandagstip giver dig en mission, nemlig på et passende tidspunkt i løbet af dagen, at spørge en kollega om hans eller hendes ferie. Lyt til svaret og kom gerne med lidt opfølgende spørgsmål, som eksempelvis:

  • Hvad kunne du lide ved den?
  • Hvad var det bedste ved ferien?
  • Hvordan kunne familien lide ferien (hvis familien var med)?

Det er en rigtig god måde at komme i snak med folk på, især fordi:

  • Alle holder ferie
  • Alle kan lide ferier
  • Alle brænder for deres ferie og bruger tid og kræfter på at planlægge den, så det bliver en god oplevelse.

Hvis du føler du har brug for en undskyldning for at spørge, kan du altid nævne at du mangler lidt inspiration til din næste ferie.

Hvorfor skulle dette mandagstip gøre en forskel? Arbejdsglæde handler meget om gode relationer mellem mennesker på arbejdspladsen – og gerne af dybere karakter end blot chef/ansat eller imellem kolleger. Det er svært at opnå gode relationer hvis man aldrig taler om andet end arbejde og de opgaver der skal løses, og de bedste oplevelser kommer selvsagt når snakken går og det er de gode oplevelser der bliver talt om.

Desværre bliver snakken over frokosten ofte til brok om vejret, politik eller pendlerturen, og det er der ikke så meget arbejdsglæde i. Så, hvad er din bedste ferie nogensinde? :o)

Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik.
Se alle vores mandagstips her.

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar