Idag vil jeg gerne rose…

SmåkagerPeter er leder i et lille IT-firma. For et lille år siden var Peter med på lederkursus med temaet arbejdsglæde, og forleden talte jeg med Peter igen.
Han fortalte, hvordan han hver fredag på fællesmødet sender staffetten rundet, i form af et lille tøjdyr. Hver ansat får så muligheden for at pege på en anden som de synes har fortjent særlig opmærksomhed denne uge. På den måde kommer det frem hvem der har gjort noget smart, været hjælpsomme, ydet god service, eller på anden måde bidraget til andres arbejdsglæde.
Det behøves ikke været kompliceret at rose hinanden. “Månedens Medarbejder” med diplom, pokal og hele molevitten kan være rigtigt fint, men det kan også gøres over kaffen på en mere enkelt måde, som Peters eksempel viser.
Når vi holder kurser foreslår vi ofte de tilstædeværende ledere at de starter deres næste møde på en positiv måde, f.eks. ved at tage en rose-runde. Faktisk behøver man ikke være leder for at gøre noget ved det. Det er bare at bede om ordet når mødet skal til at starte, og så fortælle en lille historie. Du kan f.eks. starte sådan her: “Nu skal I høre hvad Jens har gjort for mig…

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar