Mandagstip: Skriv din afskedstale

Mandagstip

Her er et tankeeksperiment. Forestil dig at du er på vej til nye udfordringer efter at have været i dit nuværende job i nogle år. Det er den sidste dag i dit nuværende job, og alle dine kolleger og venner er inviteret til afskedsreception for at fejre dig og for at sige pænt farvel til dig. Som det så ofte er tradition for ved receptioner, bliver der holdt en tale – for dig og om dig. Talen handler bl.a. om:

1

Hvad du stod for i firmaet

2

De mennesker du har hjulpet og hvordan du gjorde

3

De resultater du har skabt

4

Hvad dine kollegaer har værdsat ved at arbejde sammen med dig

5

Hvad de vil savne ved dig.

Din opgave er at skrive den tale du håber bliver holdt for dig. Den behøver ikke at være lang, bare 3 til 5 afsnit der fremhæver alle de gode ting. Husk: En afskedstale vil aldrig blive brugt til at fremhæve begåede fejl eller manglende evner. Det vil altid være en god tale.

Det egentlige spørgsmål her er dette: Hvad vil du gerne huskes for? Og hvad vil du gerne efterlade arbejdspladsen som din arv? Kig på din tale og spørg dig selv hvad du kan gøre for at leve op til det.

Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar