Ros og elefanter


Michael Poulsen fra Valtech og deres rose-elefant.IT-firmaet Valtech har rigtig meget fokus på arbejdsglæde og gør meget for at være en god arbejdsplads.

For nyligt har en af deres udviklere, Michael Poulsen, meldt sig frivilligt til at være firmaets Chief Happiness Officer for et år. Hans første initiativ var at indføre en rose-elefant. Sådan præsenterede han den i en email til sine 100 kolleger i Valtech:

I’m happy to be able to introduce Valtechs first Happiness@Work initiative: The Valtech Order of the Elephant.

Purpose:
To bring all the good things we do for each other out in the light.

How it works:
The elephant is passed on from co-worker to co-worker on a weekly basis, with a reason why it is passed to that person in particular.

The reason for passing the elephant on to a new co-worker is up to you. Maybe someone helped you move apartment, fix a bug in your code or just have a positive impact on your day by always being happy and smiling.

There are only a few ground rules:

  • Whenever you receive the elephant you may only hold on to it for a maximum of one week.
  • Whenever you pass along the elephant you need to tell the person you give it to why they receive it and send a mail to michael.poulsen@valtech.dk with the name of the receiver and the reason why. (I’m working on a way to visualize the reasons).
  • When the elephant is in your possession he needs to be in plain view so everyone passing your desk can see him (and maybe even ask why you got it… hint hint).
  • Optional: Remember to supply him with lots of peanuts.

The reasoning behind all this is based on the Danish pioneer in happiness at work (arbejdsglæde) Alexander Kjerulf. He states that happiness at work is based on two things. Our results and our personal relations.

I hope you all will accept and support the initiative so we can keep it rolling… Elephants get very old you know :-)


Elefanten – doneret af direktørens 6-årige søn.Her er noget af elefantens rejse indtil videre:

Ulrich Kronvold (fra Michael)
Ulrich har en fantastisk passion for mad, råvarer og udstyr – og frem for alt et meget smittende engagement. Jeg er selv passioneret om samme emne, så det har gjort mig glad at Ulrich er kommet til og har delt sin interesse og passion med mig og andre. Ulrichs passion også allerede nået langt ud i organisationen: kaffeklub, vinklub, fællesindkøb af chokolade, kaffe, vanille for at nævne et par stykker.

Søren Cosmus (fra Ulrich)
Årsagen til at han skulle have den, er fordi han altid er i godt humør, professionelt er han aldrig bange for at prøve noget nyt af, samtidigt med at han konsolidere det han ved virker. Herudover har han taget initiativ til at afholde en øl smagning hvilket er noget jeg sætter stor pris.

Johan Van Ketwich (fra Søren)
Jeg har overleveret elefanten til Johan Van Ketwich, da aldrig siger nej til at give en hjælpende hånd – og altid bidrager med input af høj faglig kvalitet.

Eri Watanabe (fra Johan)
The Elephant has moved, this time to Eri!
At Eri’s the elephant will find itself a good home since she with such good humor shares her invaluable insights in the mysterious danish society. Through her cultural background and experience she’s able to help recent visitors to understand Denmark, may it be swedes or elephants :)

Jeg synes det her er helt kanon og elefanten lever videre i Valtech og giver medarbejderne mulighed for at rose hinanden.

Din mening

Kunne det her virke på din arbejdslads? Hvordan roser I hinanden der hvor du arbejder? Har I en Chief Happiness Officer – en der har fokus på at gøre noget for arbejdsglæden? Hvis ikke, kunne det så være dig?

Skriv en kommentar – vi vil meget gerne høre din mening?

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar