Manglende arbejdsglæde gør dig tyk

En ting er, at arbejdsglæde gør dig mere kreativ, produktiv og succesfuld, men nu bringer Politiken den ultimative grund til at have mere arbejdsglæde: Du bliver simpelthen tyk af at mangle arbejdsglæde:

Det kan gå ud over vægten, hvis der er dårlig stemning på arbejdspladsen.

Det viser en undersøgelse fra et schweizisk forskerhold ved universitetet i Bern, skriver Magasinet Arbejdsmiljø.

Og det handler især om, at du skal have gode relationer på jobbet:

Her er man kommet frem til, at såkaldte ‘sociale stressfaktorer’ som fjendtlighed eller konflikter med kolleger og chefer, mobning og et anspændt arbejdsmiljø kan bidrage til ekstra kilo på sidebenene.

Vi er meget enige – der er ingen tvivl om, at et dårligt psykisk arbejdsmiljø er en stressfaktor, som får os til at trøstespise. Og så tror vi, der er en faktor mere, der spiller ind: hvis man har haft en elendig dag på jobbet, er det svært at finde energien og viljestyrken til at komme ud at træne/cykle/svømme/løbe om aftenen. Efter en dårlig dag på jobbet, kalder sofaen og TVet meget højere, og vi ender med at træffe dårligere livsstilsvalg.

Læs hele artiklen her.

Senere i artiklen går det så galt. Her udtaler en dansk ekspert følgende:
“…virksomhederne bør gøre mere for at sikre et ordentligt psykisk arbejdsmiljø for eksempel ved at udarbejde politikker for omgangstonen.”

Jeg tvivler meget på, at en omgangstonepolitik vil hjælpe på arbejdsglæden, og jeg tror ikke, at man kan sætte meningsfulde regler op for den slags.

Din mening

Hvad tænker du? Er en omgangstonepolitik lige det din arbejdsplads mangler? Eller er der bedre måder, at skabe gode relationer og arbejdsglæde?

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar