No Worries

NødbremseIdag tog jeg mig en halv fridag. Dvs. mine søde kolleger sendte mig hjem fordi jeg ikke så helt frisk ud. Årsagen var primært 10 dage med tandpine og dårlig nattesøvn, hvilket har efterlandt mig med flade batterier. Men også det forhold, at jeg i sidste uge havde lige lovligt travlt. Mens Alexander var på ferie holdt jeg 3 foredrag, passede butikken sammen med Lea, talte med kunder osv. – der var god fart på, lad os sige det sådan :o)

Jeg kender efterhånden mine milde stresssymptomer ret godt, da de dukker op fra tid til anden, ofte i forbindelse med at jeg et alle andet fysisk problem der dræner energi, f.eks. tandpine eller hold i ryggen. Denne gang fremprovokerede det en række (unødige) bekymringer, som jeg normalt ville ryste af mig. Efter en god lur i eftermiddags har jeg tænkt videre over det, og jeg kan se at der er flere årsager min stak af bekymringer, bland andet det konstante mediebombardement af dårlige nyheder og den megen krisesnak. Som om det kommer mig ved – i Projekt Arbejdsglæde har vi masser af se til, vi har nærmest de modsatte udfordinger :o)

Men bekymret, det bliver jeg ind i mellem. Derfor har jeg besluttet at tage det postive fokus virkelig alvorligt den næste måned. Første opgave på min færd bestod i at jeg for et par timer siden skrev alle de ting ned der et dukket  op i dag som potentielle bekymringer. Det er en god øvelse jeg første gang fik præsenteret af en underviserkollega fra Moskva: I stedet for at være sur, og evt. gå og brokke dig, så få det hele ud ved at skrive det ned. Bagefter sletter du det hele, eller arkiverer det et sted hvor du ikke falder over det, og glemmer alt om det. At skrive det ned er med til at konkretisere de dårlige følelser, så det er nemmere at tage stilling til. Bagefter havde jeg det meget bedre :o)

Næste trin i mit 30 dages eventyr består i at lukke støjen ude: Jeg vil stoppe med at læse aviser og høre radioavisen, noget jeg ellers gør meget. Generelt er der mange dårlige nyheder, men lige nu er “finanskrise”-hysteriet helt tosset. Det er ikke noget jeg bliver glad af at høre på, og da jeg kan ikke gøre fra eller til, så vil jeg lukke det ude. Derfor: slut med radio og avis. Da jeg i forvejen ikke har noget TV, så er den kanal til negativitet allerede udelukket (og hvad er det der X-factor egentligt for noget….? :o)

HurraDe næste 30 dage vil jeg dagligt rapportere på hvordan det går med min lille færd udi det postive. Jeg vil berette om hvilke aktiviteter jeg prøver af, hvad jeg er taknemmelig for, hvad jeg har valgt ikke at bekymre mig om – og jeg vil fortælle hvordan jeg har det med det alt sammen. Det er muligt der er dage hvor jeg ikke skriver; har jeg ikke lyst, så springer jeg over, og bebekymrer mig så i øvrigt ikke mere om det :o)

For at runde denne dag af, kan jeg berette hvordan jeg idag er rigtig taknemmelig over at min kæreste har inviteret mig på dykkerferie på Seychellerne i maj :o) Jeg troede sådan en tur var nærmest uopnåelig og vild luksus, men flyrejsen koster kun 3200 retur, og da det samtidigt er et ret billigt land at være i, så “kommer vi langt på litteren” – og hvad er der så at bekymre sig om? Afsted det går :o)

I morgen aften vil jeg berrette om første dag uden negativt input fra medierne. Indtil da kan du jo selv overveje hvad du egentligt lukker ind af negativt input i løber af en dag. Er du rigtig modig, kan du jo slutte dig til mig, og tage den samme “kur” de næste 30 dage. Jeg vil hjertens gerne høre om dine gode erfaringer.

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar