Kun gode nyheder

No Worries dag 1: En dag uden negativt inputSolsikke

Idag har været en skøn dag. Hvor jeg normalt ville høre P1 og P4 til morgenmaden og i badet (yeps, jeg har selv trukket højtalerkablerne), og derefter bruge noget tid på at læse online avis, så satte jeg idag en god CD på (man kan kun blive glad til Lars H.U.G.) og startede dagen i et roligt og positivt humør.

På vej til kontoret i bilen: Radioavis på samtlige radiokanaler på samme tid, og jeg hørte et halv indslag. Det startede positivt:

Det traditionelle håndtryk er ved at vige pladsen for krammeren…

Lækkert nok, nåede jeg at tænke, inden oplæseret så i et anfald af tillært journalist-pessimisme fik det drejet i en negativ retning med ordene “…og det er et problem, ifølge en ekspert i takt og tone…”. Jeg skiftede til bilens CD-afspiller og smilede til mine medtrafikanter i forårssolen på Langebro.

Senere diskuterede jeg radioepisoden med kollaga Alexander. Vores bedste bud på hvorfor indslaget – og langt de fleste indslag og mediebudskaber generelt – var negativt, er, at journalisterne har en idé om at negative indslag er bedre. Og det har de nok ret i, ud fra en bestemt målestok. Negative følelser virker nemlig stærkere på os. Kan et indslag i radio eller TV (eller er artikel i avisen) gøre os harme, indignerede eller fornærmede, så bliver vi hængende. Guldkalven der jagtes er højere seer-, lytter- og læsertal, og oftet der må lade livet er kvalitativ informationsformidling. Derfor føler jeg mig kun styrket i min plan: Luk støjen ude, og vælg input mere selektivt.

Som sagt så gjort. Til middagen her til aften valgte jeg at se nogle at de positive og inspirerede videoklip fra YouTube, som vi af og til nævner her på bloggen. Jeg hyggede mig f.eks. rigtigt meget med den rappende steward fra SouthWest Airlines, det får flypassagerene med på rytmen. Ham kan du se her, hvis du har 2 minutter og trænger til at smile af glæde, ikke af harme.

Alt i alt en dejlig dag. Jeg fik booket lokale til en stor fødselsdagsfest, og havde et inspirerede møde med forlægger Jesper Bove, om fremtidige bogudgivelser. I morgen tror jeg at jeg snupper en positiv dag mere :o)

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar